• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Alles over rillijnen en vouwlijnen bij drukwerk

Soms heeft je drukwerk te maken met een vouw (of meerdere vrouwen), denk bijvoorbeeld aan een gevouwen ansichtkaart of een folder. Of wat dacht je van een presentatiemap... Om ervoor te zorgen dat je dikkere papiersoorten eenvoudig kunt vouwen, wordt er een rillijn aangebracht.


Rillijn drukwerk


Rillen

Rillen is een techniek waarbij het drukvel wordt gekneusd op de plek waar het drukwerk gevouwen wordt. Hiermee voorkomt het 'breken' of 'scheuren' van het papier bij het vouwen. Wij rillen altijd in de verticale richting. Standaard doen wij dit in het midden van je drukbestand. Moet de rillijn op een bijzondere plek komen? Dat kan! Geef dan in een voorbeeldbestand aan waar de rillijn precies moet komen.

Vouwwijzen


Vouwen (1 slag)

Het vouwen van drukwerk naar het gewenste eindformaat met 1 slag. Hierdoor ontstaat er een 4-zijdige kaart of folder. Tot en met 170 gr/m2 papier kunnen wij vouwen. Bij dikkere papiersoorten is een rillijn nodig.

Vouwen (2 slagen, wikkel)

Het in twee keer vouwen naar het gewenste eindformaat. Een wikkelvouw zorgt ervoor dat er een pagina naar binnen wordt gevouwen, waar vervolgens de buitenpagina overheen wordt gevouwen. Zo ontstaat een 6-zijdige wikkelfolder. Let op dat de pagina die naar binnen wordt gevouwen 3mm kleiner is dan de overige pagina's.

Vouwen (2 slagen, zig-zag)

Het in twee keer vouwen naar het gewenste eindformaat. Een zigzag-vouw zorgt ervoor dat er een soort harmonica ontstaat. Zo ontstaat een 6-zijdige zigzag folder. Alle pagina's hebben dezelfde afmeting.

Heb je toch nog vragen over het aanbrengen van een rillijn, of het vouwen van drukwerk? Neem dan gerust even contact met ons op!