Welk lettertype is dit?

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

welk lettertype is dit

Een klant komt met een visitekaartje waar het perfecte lettertype op staat voor zijn of haar nieuwe huisstijl. Dit lettertype vinden kan soms een eindeloze speurtocht zijn, maar we hebben goed nieuws voor je. Want met het volgende tooltje weet je binnen een paar minuten precies welk font er gebruikt is !

WhatTheFont

WhatTheFont is een handige site om een lettertype te achterhalen. Je uploadt een foto, vervolgens check je of de letters die de site detecteert correct zijn en je krijgt een aantal opties te zien van passende lettertypes. Op de website van WhatTheFont was dit niet altijd even secuur, omdat het complete plaatje gescand werd. Redelijk onhandig als je even snel wilt checken wat dat ene gave lettertype is op de menukaart.

Gelukkig hebben ze ook al een tijdje een handige app. Deze werkt simpel: je maakt een foto, de app detecteert welke gebieden tekst bevatten. Je selecteert vervolgens zelf van welk stukje tekst jij het lettertype wil weten. Vervolgens geeft de app een aantal suggesties van de bijbehorende lettertypes. Bij de wat uniekere fonts heb je een grote kans dat de juiste wordt weergegeven. Een handige tip voor het opmaken van jouw drukwerk, vinden we zelf! Let er natuurlijk wel op dat je foto’s voldoende belichting contrast hebben; dat zorgt voor het beste resultaat!

Je kan de handige app hieronder downloaden:

What the font

Het perfecte lettertype nog niet gevonden? Lees dan eens onze blog met populaire lettertypen.

Meer informatie

Heb je nog vragen over het gebruik van lettertypes, of iets anders? Neem gerust contact met ons op!