Toggle Nav
Bezig met laden...

Tips voor gratis stock photos

Gratis foto's tips

Stockphotos

Wanneer je foto's voor je drukwerk wil gebruiken, is het natuurlijk het leukste om deze zelf te maken. Helaas komt het wel eens voor dat het niet lukt om het perfecte plaatje te schieten, waardoor je een foto van het internet gebruikt. Maar wist je dat de fotograaf eerst toestemming moet geven voordat jij zijn of haar werk mag gebruiken? Doe je dit niet, dan ben je volgens de wet in overtreding (copyright). Niet zo handig dus!

Gelukkig is hier een oplossing voor. Er bestaan namelijk websites die foto's verzamelen waar geen rechten op zitten. Dit worden ook wel stockfoto's genoemd. De fotograaf heeft dus toestemming gegeven om zijn of haar werk vrij te gebruiken. Hoe aardig! Wij hebben onze 5 favoriete websites voor je verzameld.

5 fantastische websites voor gratis stockfoto's:

 • Gratisography
 • Gratisography is een fantastische website met ontzettend veel foto's. Je hoeft geen account aan te maken, waardoor je direct aan de slag kunt. Super handig! De afbeeldingen op deze website zijn onderverdeeld in 5 categorieën, maar geeft je ook de gelegenheid om te zoeken binnen de database.

 • Pexels
 • Pexels is één van onze favoriete websites. Alle foto's zijn van geweldige kwaliteit. Het mooie aan Pexels is dat je kunt neuzen tussen de populairste selectie foto's. Zo weet je zeker dat jouw gekozen afbeelding in de smaak zal vallen! Wekelijks worden er 30 nieuwe foto's toegevoegd aan Pexels. De moeite waard om af en toe opnieuw te bezoeken dus.

 • Unsplash
 • Unsplash heeft een database van fantastische foto's. Het leuke van Unsplash? Zij publiceren iedere 10 dagen 10 nieuwe foto's van extreem hoge kwaliteit. Je kunt er zelfs voor zorgen dat deze rechtstreeks in je inbox belanden. Ook leuk om je bijvoorbeeld te laten inspireren!

 • Pixabay
 • Op Pixabay kun je erg gericht zoeken naar foto's aan de hand van trefwoorden. Leuk feitje? Het is een Nederlandse website, dus kun je ook op Nederlandse trefwoorden zoeken. Naast foto's, kun je ook vectoren en illustraties vinden. Leuk voor creatief drukwerk!

 • Picjumbo
 • Last but not least: Picjumbo! Picjumbo is een erg overzichtelijke website met hoge resolutie foto's. Er zijn een hoop categorieën te vinden waardoor je gericht kunt zoeken naar de perfecte afbeelding voor jouw drukwerk.

  Met behulp van deze toffe websites kun je dus vrij foto's gebruiken voor jouw flyer, ansichtkaart, folder, of ander drukwerk. Zorg je er nog wel even voor dat in jouw drukbestand de foto's zijn omgezet naar CMYK ? ;-)