PeterPrint doet terug

Bij PeterPrint hebben we een passie voor creatief drukwerk. Maar we zijn ons ook bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij. Laten we eerlijk zijn: het beste voor het milieu is om helemaal niets te drukken. We gaan je daarom niet vertellen dat we de wereld redden met ons drukwerk. Omdat we allemaal wél van print houden, staan we voor je klaar om dat op de meest verantwoorde manier te doen.

Waar we kunnen, zetten we bewust stappen richting een duurzamere toekomst. Dat betekent dat we projecten steunen die ons aan het hart liggen, en ook in onze drukkerij werken we aan slimme oplossingen. Nieuwsgierig naar wat we allemaal doen? Lees verder en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken met verantwoord drukwerk.

bomen planten PeterPrint

Samen verduurzamen

Bomen voor iedereen

Onze wereld heeft meer groen nodig. Daarom zijn we in 2019 gestart met onze samenwerking met Trees for All. Deze non-profit organisatie plant bomen, zowel in Nederland als in het buitenland. Het aanplanten van bomen is goed voor het klimaat, de biodiversiteit, schone lucht en nog veel meer. We planten deze bomen via Trees for All op basis van bestellingen. Gemiddeld zijn dat er 1000 per jaar!

Green Friday

We consumeren steeds meer, iets wat ten koste gaat van onze planeet. Daarom doen wij niet mee aan Black Friday, maar sluiten ons elk jaar aan bij Green Friday. Een groen initiatief waarbij winkels en webshops geen kortingen geven, maar juist iets moois doen voor de aarde. Tijdens Green Friday bieden we je de unieke kans om zelf een boom te kopen. Het aantal bomen dat je koopt, verdubbelen wij. Zo maken we samen de wereld weer een beetje groener. Laten we aankomende Green Friday het verschil maken en samen een bos planten!

Duurzamer drukken

Wist je dat digitaal drukken veel zuiniger is dan offset drukken? Bij offset worden er eerst aluminium platen en rubberen rollen klaargemaakt voor elke drukkleur (Cyaan, Magenta, Yellow & Black). Daarna wordt elke kleur na elkaar gedrukt. Het duurt even voordat alle kleuren perfect met elkaar uitgelijnd op het papier komen. Er zijn circa 100 drukvellen nodig voor alleen al het opstarten. Deze worden allemaal weggegooid. Bij digitaal drukwerk kan de definitieve oplage vrijwel direct worden gedrukt. Dit is beter voor het milieu, én je bespaart met digitaal drukken ook nog geld. Pas bij grote oplages (1000+) is het slimmer om voor offset drukwerk te kiezen.

Verantwoord papier

Bij PeterPrint onderscheiden we ons door een groot aanbod milieuvriendelijke papiersoorten. De meeste van onze papiersoorten hebben het FSC-keurmerk, maar sommige papieren gaan verder dan dat. Deze zijn bijvoorbeeld (deels) gerecycled, hebben geen optische witmakers, of zijn chloorvrij gebleekt. Extra duurzame alternatieven dus.

Eentje die echt bijzonder is, is onze PaperWise. Die is voor ten minste 50% gemaakt van stelen en bladeren van gewassen. Rebello is een andere groene favoriet. Deze bestaat uit 100% gerecycled papier. Vind je een vezelig papier mooi? Kijk dan eens bij Freelife Kendo, waar je hennepvezels in terugziet. Ook ons VoorBIJ papier is heel bijzonder. Dit graspapier wordt in Nederland gemaakt met grondstoffen uit de Benelux. Lokaler krijg je het niet!

Steun bij stilgeboren kindjes

We steunen het Morrisfonds. Dit fonds is opgericht voor ouders van stilgeboren kinderen of kinderen die kort na de geboorte overlijden. Het Morrisfonds wil het verlies een beetje draaglijker maken door ouders te helpen bij een goed afscheid. Zij nemen het regelen van een geboortekaartje / rouwkaartje kosteloos op zich. Zo vallen eventuele extra zorgen hiervoor weg. PeterPrint verzorgt het drukwerk voor het Morrisfonds.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken