Toggle Nav

Levertijd en verzending

Bezig met laden...

We doen er alles aan om je drukwerk op tijd bij je te leveren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staat er een club gelouterde vakmensen klaar om jouw designs perfect op papier te krijgen. Alles om jou te helpen met super korte levertijden en prachtig drukwerk. Omdat we je drukwerk op maat voor je produceren zijn we afhankelijk van veel factoren zoals machines, mensen en transportbedrijven. Daarom zijn we graag eerlijk over de levertijd en wat je van ons mag verwachten.

Levertijd

Als je een product berekent dan zie je de verwachte leverdatum verschijnen. Deze verwachte leverdatum schuift automatisch op als je later bestelt. Ook als je het bestand later uploadt dan wordt dit automatisch aangepast. Deze verwachte leverdatum halen we in de meeste gevallen gewoon maar dit is geen garantie. Machinestoringen of andere calamiteiten kunnen ervoor zorgen dat we je pakketje niet op tijd kunnen aanbieden bij het transportbedrijf waardoor het niet op de verwachte leverdatum bij je binnenkomt. We checken elke ochtend of alle bestellingen verzonden zijn, als dat niet het geval is dan laten we je dit netjes even weten.

Verzending

De meeste pakketten versturen we met DHL. Dit is gratis binnen Nederland, België en Duitsland. We bezorgen je pakketten van maandag tot en met vrijdag. Standaard wordt er niet op zaterdagen geleverd. Soms kan het zijn dat het transportbedrijf je pakketje omzet naar een particuliere route, waardoor dit alsnog op een zaterdag wordt aangeboden. De bezorger vraagt altijd om een handtekening voor ontvangst. Soms leveren ze het pakketje bij de buren af, hier ontvang je als het goed is een briefje van in de brievenbus. Houd je track en trace dus goed in de gaten. Goed om te weten: we kunnen helaas geen opmerkingen/instructies meegeven aan de chauffeur!

Standaard of ochtendlevering?

Bij het afrekenen kan je kiezen voor twee soorten verzending. Bij een Standaardlevering wordt je pakketje afgeleverd gedurende de dag. Als je kiest voor een ochtendlevering dan wordt je pakketje in de ochtend bezorgd. Dit kost €10,- extra. Deze optie versnelt de productie van je drukwerk niet maar zorgt er alleen voor dat je pakketje op de leverdag in de ochtend wordt bezorgd in plaats van gedurende de hele dag.

Neutrale verzending

Bij het afrekenen kan je ook de afzender op het pakketje kiezen. Als je het drukwerk vanaf PeterPrint naar je klant laat sturen dan kan je ervoor kiezen om het pakket neutraal zonder afzenderadres te versturen. Ook als je voor PeterPrint als afzender kiest dan voegen we nooit een factuur of pakbon bij in de doos.

Vertraging in verzending

Laat in de avond worden onze pakketten opgehaald en naar het sorteercentrum van het transportbedrijf gebracht. Hier komen tienduizenden pakketten samen die gesorteerd en verder verspreid worden. Het kan incidenteel voorkomen dat je pakketje niet op tijd of verkeerd gesorteerd wordt waardoor je pakketje niet op tijd bij de chauffeur in het busje zit. In dit soort gevallen zal het pakketje een dag vertraging oplopen. Het pakket wordt dan later op de dag opnieuw gesorteerd en zal de volgende werkdag geleverd worden. Hier hebben we helaas geen invloed op, we kunnen dit proces dan ook niet versnellen.

Levering op de Nederlandse Waddeneilanden en in Duitsland

Op de Waddeneilanden kan je pakketje er een dagje langer over doen. Ook kan de ochtendlevering niet altijd gegarandeerd worden aangezien onze transporteur dit vaak overdraagt aan een lokale bezorgdienst van het eiland zelf. In Duitsland doet je pakket er 1-2 werkdagen langer over.

Terug naar Klantenservice