Hoe werkt PeterPrint?

Voordat wij voor je aan de slag kunnen, doorloop je een aantal stappen. Hieronder hebben we ze even op een rijtje voor je gezet. Wel zo makkelijk!

1. Goed om te weten

PeterPrint is een online drukker die samen met jou alles uit je creatieve designs wil halen. Al onze producten bestel je met je eigen unieke ontwerp. We hebben geen ontwerptool of standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, en je zal dus altijd zelf een drukklaar PDF-bestand aan moeten leveren. Geen probleem voor jou? Dan zijn we een perfecte match!

Sommige producten kunnen wij gelijk de volgende werkdag leveren. Let er hierbij wel op dat je je bestanden vóór 16.00 uploadt, en dat je bestand aan de aanleverspecificaties voldoet. Alleen zo kunnen wij jouw drukwerk op tijd doorzetten naar de drukpersen.

2. Kies je product

kaarten, visitekaartjes, posters tot menukaarten en stickervellen. Er is bij ons veel te kiezen! Allereerst kies je het product uit dat je wil laten drukken. Deze kies je via ons hoofdmenu aan de linkerkant. We drukken van alles, en het meeste kan je meteen zelf berekenen. Wel zo handig! Staat jouw gewenste optie er toch niet bij en heb je maatwerk nodig? Neem gerust even contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is! Eerst nog wat inspiratie nodig? Bekijk dan onze Meesterwerken.

3. Vul je gewenste specificaties in

Kies jouw gewenste formaat en papiersoort in de calculator op de productpagina. Per product hebben we verschillende luxe afwerkingen om je drukwerk extra bijzonder te maken. In de calculator kun je per stap meer informatie vinden. Je kan hier ook heel makkelijk aangeven dat je meerdere ontwerpen in één keer wil bestellen, dat scheelt behoorlijk in de prijs! Onderaan kies je jouw oplage, en zie je meteen de prijs en verwachte leverdatum. Switch tussen de specificaties om gemakkelijk je opties te vergelijken. Goed om te weten: de verwachte leverdatum geldt alleen als je jouw drukklare drukbestanden vóór 16.00 uploadt. Als je je bestelling later wil ontvangen, zie je onderaan in de calculator ook wanneer je deze het best kan bestellen.

Twijfel je over wat je wilt? Bestel dan ons Sampleboek. Dan kun je de verschillende papiersoorten en afwerkingen zien en voelen.

Tip: check alvast de aanleverspecificaties van jouw product of afwerking. Zo ben je goed voorbereid.

4. Bestel en maak je account aan

Voeg je gekozen product toe aan je winkelmandje, en winkel nog even verder, of ga door naar afrekenen. Voor het afrekenen maak je een PeterPrint account aan. Zo kan je later de status van je bestellingen bekijken, je gegevens inzien en gemakkelijk vorige bestellingen opnieuw bestellen. Schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, zoals papierupdates!

5. Kies je verzendopties en betaal veilig

Nu kan het bestellen echt beginnen. Geef eerst je afleveradres op. Kies daarna voor onze gratis standaardlevering óf voor een ochtendlevering tegen extra betaling. Met deze laatste optie ontvang je je pakketje al aan het begin van de bezorgdag. Ook kan je ervoor kiezen om je pakketje neutraal te versturen, dan staat PeterPrint niet als afzender op het pakket. In de volgende stap kun je eventueel nog een apart factuuradres opgeven. Daarna betaal je met jouw favoriete betaalmethode. Wanneer de bestelling is gedaan, ontvang je een e-mail ter bevestiging met alle vervolgstappen. Je factuur ontvang je in een aparte mail. Je plaatst dus eerst je bestelling, en in de volgende stap upload je jouw bestanden.

6. Upload je bestanden

Voordat je begint met uploaden, vragen we je om eerst even de aanleverspecificaties voor jouw gekozen product of afwerking te checken. Hier leggen we uit hoe je jouw bestand moet aanleveren, ook voor speciale afwerkingen. Zo komt jouw ontwerp perfect op papier! Daarnaast kun je voor wat extra tips ons YouTube kanaal of onze blog bekijken. Jouw ontwerp upload je als pdf-bestand. We raden je aan om alles op te maken in Adobe Illustrator of InDesign, of een ander professioneel ontwerpprogramma. De uploader geeft bij het uploaden automatisch aan of er nog foutjes zijn. toch?

7. Wij controleren je bestanden persoonlijk

Nadat je bestand online is gecheckt, controleren wij je bestanden ook altijd nog even persoonlijk voor je. Lees meer over onze gratis bestandscontrole. Als er technisch iets nog niet helemaal goed is dan krijgt je bestelling de status ‘Fout in het drukbestand’. Ook ontvang je een mail van ons met de specifieke foutmeldingen en oplossingen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt je gecorrigeerde bestanden vervolgens opnieuw uploaden. Zodra er geen foutjes meer zijn, zetten we je ontwerp meteen door naar de drukpers. Hier krijg je ter bevestiging nog een mailtje van.

8. Hang lekker achterover en wacht op je pakketje!

Het is gelukt! Nu is het wachten geblazen. Wij gaan als de wiedeweerga aan de slag, zodat jij je drukwerk zo snel mogelijk in huis hebt. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een track & trace nummer. In het uitzonderlijke geval dat er iets met je pakketje gebeurt, zoals een vertraging met de post, nemen we persoonlijk contact met je op. Pakketje ontvangen en helemaal happy? Stuur dan wat foto’s naar ons op, zodat we jouw drukwerk aan anderen kunnen laten zien bij onze Meesterwerken. Of tag ons met @peterprintnl op Instagram! Je kan ons natuurlijk ook lekker old-school aanbevelen aan een vriend ;)

Hopelijk hebben we je zo een goed beeld gegeven van ons bestelproces! Klaar om ervoor te gaan? Ontdek onze producten via het menu, of bekijk onze Plaatjesparade via 'Inspiratie' in het menu. We hopen snel iets voor je te mogen drukken! Handig: je kan via recente bestellingen elke bestelling opnieuw bestellen.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken