Toggle Nav

Vibers: milieuvriendelijk papier

Bezig met laden...

We zijn altijd op zoek naar milieuvriendelijke papiersoorten. Deze papiersoorten moeten ook uniek zijn. Zo waren we de eerste online drukkerij die bijvoorbeeld Paperwise papier toevoegde aan het assortiment. We zijn trots om te melden dat we weer een pareltje hebben gevonden: Vibers papier.

Vibers heeft een prachtige uitstraling. Er is een mooie vezel zichtbaar in het papier waardoor het meteen verantwoord oogt. De kleur van het papier is gebroken wit wat ook meehelpt aan het groene imago. Perfect voor flyers, folders, visitekaartjes of ansichtkaarten. Het papier is gemaakt van olifantsgras. Dit is dus geen boom maar een grassoort. Het mooie van deze grassoort is dat het heel snel groeit en het groeit zo dicht dat er geen plek is voor onkruid. Dat betekent dat er ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om dit gewas te laten groeien. De vezels worden gebruikt als grondstof voor onder andere papier terwijl de cellulose ook bruikbaar is voor bijvoorbeeld bioplastic. Het olifantsgras wat gebruikt wordt voor Vibers, wordt op Nederlandse bodem geteeld en verwerkt tot papier. Je merkt het, we zijn fan!

Vanaf nu is Vibers te bestellen bij alle geschikte producten. In eerste instantie hebben we dit beschikbaar in een dikte van 300gr/m2. Laat jij je volgende drukwerk op Vibers drukken of kies je liever een van onze andere milieuvriendelijke papiersoorten?.

Grammages

Vibers papier is beschikbaar in 300 gr/m2.

PeterPrint

Terug naar papiersoorten