Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Wat is overdruk bij drukwerk?

Wanneer je meerdere kleuren over elkaar heen wil laten drukken, is overdruk een heel belangrijke instelling. Met deze instelling bepaal je of onderliggende en bovenliggende kleuren allebei gedrukt moeten worden of niet. Heb je bijvoorbeeld overdruk aan staan bij de kleuren 100% Cyaan en 100% Yellow, dan krijg je op het drukwerk een groene kleur te zien. Heb je overdruk uitgezet, en is Cyaan de bovenliggende kleur? Dan krijg je een Cyaan resultaat op je drukwerk. De onderliggende kleur, in dit geval 100% Yellow, wordt dan uitgespaard in het drukwerk, waardoor deze kleur niet gedrukt wordt onder de bovenliggende kleur.
Meestal wil je overdruk niet aan hebben staan, behalve bij speciale steunkleuren, zoals witte inkt, foliedruk en Spot-UV lak. Je leest er meer over in onze blog over overdrukken.