• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
De BTW-database van de Belgische belastingdienst heeft een storing. Hierdoor kan je BTW-nummer niet online gevalideerd worden om BTW te verleggen. Neem even contact met ons op als je een nieuw adres wilt toevoegen met een Belgisch BTW-nummer.

Drukwerk aanleveren in zwart

Wanneer je drukwerk alleen zwarte inkt nodig heeft (grijs valt ook onder zwarte bedrukking), is het van belang om in je drukbestand alleen zwartwaardes te gebruiken. Dit wil zeggen dat je de CMY waarden op 0 zet, en alleen gebruik maakt van de K. Zorg dus dat je alle objecten met alleen zwart hebt opgemaakt. In Adobe Illustrator en InDesign is dit een fluitje van een cent.


Alleen Zwart


JPG of PNG afbeeldingen omzetten naar grijswaarden

Heb je een afbeelding die is opgebouwd uit RGB? Bijvoorbeeld een foto? Dan zul je deze even moeten omzetten naar grijswaarden. Dit kan in het programma Photoshop via: Afbeelding > Modus > Grijswaarden. Sla het bestand vervolgens op als .PSD (Photoshop) en importeer het naar InDesign om je drukbestand op te maken. Let op: sommige foto’s lijken zwart, maar zijn in fullcolour opgebouwd. Als je deze omzet kan er wat kleurverlies ontstaan. Wil je dit niet, dan kun je het drukwerk beter bestellen in fullcolour.


Omzetten naar grijswaardenControleren of je afbeelding écht zwart is

Als je Adobe Acrobat Professional gebruikt kun je heel eenvoudig checken of je bestand echt alleen nog uit zwart bestaat. Zoek bij Gereedschappen naar Uitvoervoorbeeld. Vervolgens zet je de kleur Proces Zwart uit. Als het goed is zie je nu geen objecten meer. Zie je nog wel wat objecten staan? Dan staan deze nog niet in de juiste kleur!


Controle op zwart


Heb je toch nog vragen over het aanleveren van zwart in je drukbestand? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!