• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
De BTW-database van de Belgische belastingdienst heeft een storing. Hierdoor kan je BTW-nummer niet online gevalideerd worden om BTW te verleggen. Neem even contact met ons op als je een nieuw adres wilt toevoegen met een Belgisch BTW-nummer.

Een kader om je drukwerk

Natuurlijk is het tof om af en toe ook objecten niet tot de rand te laten doorlopen en juist te kiezen voor een kader rondom je ontwerp. Een wit of juist gekleurd kader? Gaaf! Maar wel erg riskant. Want je krijgt erg snel een kader dat niet aan elke kant exact even dik is waardoor het al snel lijkt alsof het slecht gesneden is. We leggen je uit hoe dit werkt en hoe je dit kunt voorkomen.


Het snijden van drukwerk

We drukken je product op een vel dat altijd groter is dan je formaat. We snijden het dan ook altijd keurig naar het door jou bestelde formaat. Dit doen we natuurlijk met de grootst mogelijke zorg, maar ook als we heel erg ons best doen kunnen we helaas niet op 0,3 millimeter precies snijden. Als we drukken zit daar namelijk al een minimale verschuiving in als het vel uit de pers komt. Daarna snijden we, en kunnen we ook een minimale verschuiving krijgen. Dit samen kan al snel oplopen tot een vrij groot snijverschil. Geen probleem als je een afbeelding hebt die van rand tot rand loopt, daarvoor vragen we ten slotte ook om 3mm afloop toe te voegen aan je bestand. Maar bij een kader in je drukwerk kan dit voor grote optische gevolgen zorgen.


Een voorbeeldje

Eigenlijk is het heel simpel. Stel: je hebt een wit kader om je ontwerp van 3mm dik. We drukken dit waardoor er 0,2 mm verschil ontstaat. Vervolgens snijden we waardoor er nogmaals 0,4 mm verschil ontstaat en we snijden dus eigenlijk 0,6 mm verder naar links dan jij in je bestand hebt aangegeven. Dan is je linker witte kader 3,6 mm en je rechter kader slechts 2,4 mm. Je linker kader is dan al 50% breder dan rechts waardoor het hele effect van het kader compleet wegvalt.Een kader om je drukwerk

Zo voorkom je dit

Het makkelijkste advies is om gewoon geen wit kader te gebruiken. Maar waarschijnlijk ben je een tikkeltje eigenwijs – wat ons ook niet vreemd is – en wil je toch dat mooie kadertje rondom. Ons advies: des te dunner je kader is, des te sneller het opvalt. Dus doe jezelf een lol en werk niet met kaders kleiner dan 5 mm. Maar ook dan blijft het wel op eigen risico.Heb je nog vragen over het werken met kaders in je drukwerk? Neem dan even contact met ons op!