• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Het verschil tussen offset en digitaal drukwerk

HP Indigo 7800 drukpers

Een vraag die wij vaak beantwoorden: Wat is het verschil tussen offset en digitaal drukwerk? We gaan het je uitleggen!

Digitaal drukwerk

Bij PeterPrint drukken we digitaal op HP Indigo drukpersen. Deze machines zijn zogenaamde ‘digitale drukpersen’. Digitaal drukwerk betekent dat een computer het drukbeeld direct doorstuurt naar de pers. Omdat wij geen drukplaten hoeven aan te maken, scheelt dat enorm qua opstartkosten. Omdat HP Indigo persen gebruik maken van vloeibare inkt is het drukresultaat nagenoeg gelijk aan offset. Elk vel dat uit de machine rolt kan een uniek vel zijn. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om drukwerk te personaliseren. Of bijvoorbeeld 10 verschillende ontwerpen flyers in een kleine oplage. Digitaal drukwerk is dus een stuk flexibeler dan offset drukwerk en heeft een lage opstart. Het eerste vel dat uit de machine rolt is direct op kleur, digitaal drukwerk heeft dus minimaal afval. Goed voor het milieu! Bij lagere oplages is digitaal drukken veel voordeliger dan offset.

Offset drukwerk

Offset drukpersen maken gebruik van drukplaten waarop het drukbeeld wordt belicht. Dit zorgt vaak voor hoge opstartkosten en is belastend voor het milieu. Op de drukplaat is het beeld aangebracht dat gedrukt moet worden als een soort negatief van een analoge fotocamera. Aan de hand van het vochtig maken van deze plaat en het laten absorberen van inkt op de droge delen, ontstaat er een afdrukgebied. Hiermee wordt vervolgens je ontwerp op papier gedrukt. Voordat het vel op kleur is zijn er bij offset persen vaak al zo'n 100 vellen gedrukt, dit afval is niet heel prettig voor het milieu. Bij hoge oplages is offset goedkoper dan digitaal.

Het grootste verschil zit 'm dus voor jou in de prijs en het milieu!

Mocht je toch nog vragen hebben over de verschillen tussen digitaal en offset drukwerk? Laat het ons dan weten en neem gerust contact met ons op! We helpen je natuurlijk graag verder.