Inspiratie voor unieke geboortekaartjes

Ben je op zoek naar inspiratie om de perfecte geboortekaartjes te ontwerpen? Hieronder hebben we 4 tips voor je op een rij gezet, waarmee we je hopelijk een stuk op weg helpen! Lees snel verder.

Ferry Lammerts
5 minutes

Wil je geboortekaartjes laten drukken? Het voordeel van kaarten met eigen ontwerp drukken is natuurlijk dat alles mogelijk is, maar er zijn ook momenten dat je niet bruist van inspiratie. We laten je daarom graag de mooiste drukopties voor geboortekaartjes zien, waarmee je als ontwerper zeker je klant verrast!

Speciale afwerkingen

Geboortekaartjes en ander geboortedrukwerk worden nóg specialer met een van onze schitterende afwerkingen. Hiermee val je extra op!

Foliedruk

Foliedruk is de techniek om een kleur folie, bijvoorbeeld goud, zilver, brons of roségoud, op een bepaalde plek op je kaarten te drukken. Met foliedruk kun je bepaalde stukken van drukwerk extra op laten vallen. In geboortedrukwerk is het bijvoorbeeld leuk om de naam van de baby in foliedruk te laten drukken. Dit geeft een extra luxe uitstraling. Je leest hier meer over foliedruk, of bekijk meteen onze foliedruk producten.

Spot-UV lak

Wil je wel opvallen, maar is foliedruk niet helemaal je smaak? Dan kan je ook altijd kiezen om Spot-UV lak te gebruiken. Wanneer je voor deze bijzondere afwerking kiest, wordt er een glanzende laag over je drukwerk aangebracht, op de plekken die je aangegeven hebt. Om maar even bij het vorige voorbeeld te blijven, het gebruik van Spot-UV lak om de naam van de baby eruit te laten springen geeft een mooi effect, waardoor de naam zeker zal blijven hangen. Voor meer informatie over Spot-UV lak lees je onze blog.

Andere afwerkingen

Zijn Spot-UV lak en foliedruk wat te heftig voor je? Of wil je nét dat beetje extra? Dan kan je ook altijd kiezen om een andere afwerking toe te voegen. Rondhoeken bijvoorbeeld, waarbij de hoeken van de kaartjes afgerond worden. Of een boorgat, waarbij er een gaatje in het drukwerk wordt aangebracht voor bijvoorbeeld een touwtje of lintje. Dit geeft een heel leuk effect en je kaart komt nog meer tot leven. Leer in onze blogs meer over onze afwerkingen.

Speciaal drukwerk

Een geboortekaartje kan je zo luxe maken als je zelf wilt. Een simpel kaartje kan heel elegant zijn, maar ook een gevouwen kaart of een luikvouw kaart kan de uitstraling geven waar je naar op zoek bent. Lees hieronder meer over ons speciale drukwerk.

Luikvouw kaarten

De naam van de kaart zegt het al, deze kaarten zijn als een raam met luiken die open en dicht kunnen. Zo heb je ruimte aan de buitenkant van de kaart voor het ontwerp, en kun je de naam van je baby aan de binnenkant kwijt, de perfecte onthulling! Een groot voordeel van een luikvouw kaart is dat deze zelf kan blijven staan. Eventueel kan je deze ook nog uitbreiden met een sluitsticker met eigen ontwerp, waardoor de twee vouwen in eerste instantie mooi dichtgeplakt zitten. Je bestelt je luikvouwkaarten via ons product kaarten drukken.

Geboortekaartje luikvouw

Gestanst drukwerk

Door je kaartje te laten stansen, krijgt deze een unieke vorm. We werken met digitale stansmachines die het papier in elke vorm kan snijden die je wilt. Nou ja, bijna dan. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor een mooi geboortekaartje bijna eindeloos. Zo zou je ook kunnen kiezen voor gestanste sluitzegels, om je kaartje mee dicht te plakken. Voor meer inspiratie kun je altijd even spieken in onze Meesterwerken, daar hebben we een aantal mooie gestanste exemplaren in opgenomen. Je leest meer over stansen in onze blog over stansen.

Geboortekaartje gestanst

Geschikte papiersoorten voor geboortekaartjes

Het ontwerp van een geboortekaartje gaat hand in hand met het gebruik van het juiste papier. Die éne perfecte papiersoort kan jouw ontwerp nog een extra boost geven. Hieronder hebben we een aantal papiersoorten uitgelicht die wij zelf erg geschikt vinden voor geboortedrukwerk.

HVO Offset & King HVO

HVO Offset is mooi wit en ongestreken papier, waardoor het papier na het drukken ook een matte uitstraling heeft. Geliefd onder vormgevers en ontwerpers, en doordat het ongestreken is, is de papiersoort goed beschrijfbaar.

King HVO is een heel bijzondere soort. Oorspronkelijk voegden we deze aan ons assortiment toe zodat je foliedruk en Spot-UV lak ook op ongestreken papier kon laten drukken. Maar jullie reacties waren lovend, en we besloten deze toe te voegen aan onze standaard papiersoorten. In tegenstelling tot ‘normaal’ HVO Offset papier is King HVO gebroken wit, en heeft het een grovere structuur.

Geboortekaartje tafelkaart

PaperWise papier

Als je voor een matte, natuurlijke uitstraling wilt gaan, dan is PaperWise de perfecte papiersoort. Dit bijzondere papier is gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels. Normaal gaat dit verloren tijdens de oogst, maar nu heeft het een prachtige herbestemming gekregen! De kleur is gebroken wit met een kleine vezel, en het geeft je drukwerk de look van gerecycled papier. Perfect voor een duurzaam geboortekaartje!

Tintoretto Gesso

Deze papiersoort is met recht luxe te noemen. Door de gehamerde structuur van het papier geeft het altijd een luxe uitstraling. Vrij wit van kleur en ongestreken, wat een geboortekaartje precies de uitstraling geeft waar je naar op zoek bent. En als we eerlijk zijn is het één van onze eigen favoriete papiersoorten in ons assortiment. Ook illustraties en getekende ontwerpen komen erg goed uit op dit papier.

Kalkpapier

Dit is speciaal, zeer speciaal... Kalkpapier is semi-transparant wat de mogelijkheden eindeloos maakt. Volledig wit als je het vast hebt, maar zodra het ergens op ligt is deze papiersoort prachtig doorschijnend. Wij zijn erg blij met deze papiersoort, omdat het zoveel toepassingen heeft. Bijvoorbeeld als inlegvel in je gevouwen geboortekaartje. Als je het kalkpapier op bijvoorbeeld een foto legt, krijg je een heel subtiel effect.

Geboortekaartje kalkpapier

Snelheid

Natuurlijk moeten de kaartjes snel geleverd worden. Geboortekaartjes wil je niet pas na een maand doorsturen. We werken supersnel, waardoor je het meeste drukwerk al binnen één werkdag in huis hebt. In het geval van bijzondere afwerkingen zoals foliedruk, stansen of Spot-UV duurt het een paar werkdagen langer in omdat deze afwerkingen wat meer tijd kosten.

Geboortekaartjes PeterPrint

Meer informatie

Heb je vragen over speciale afwerkingen, papiersoorten of over iets anders? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder! En mocht je specifiek de papiersoorten willen zien, kan je natuurlijk ook altijd ons Sampleboek bestellen!

Over de auteur

A photo of Ferry Lammerts
Ferry Lammerts

Ferry is oprichter en eigenaar van PeterPrint. Met een grote voorliefde voor grafisch ontwerp en de kracht van automatisering wil hij de drukwerkwereld veranderen door complexe producten simpel te maken zodat ze bereikbaar zijn voor elke creatieveling. Zijn favoriete papier is King HVO: een tikkie ruw papier zonder te veel poespas én geschikt voor foliedruk of Spot-UV lak.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken