Toggle Nav
Bezig met laden...

Foliedruk: Luxe afwerking voor je drukwerk!

Goudfolie op je drukwerk

Printen met folie

Foliedruk is een laagje folie in bijvoorbeeld de kleur goud of zilver dat we op bepaalde gebieden over het drukwerk aanbrengen. Foliedruk geeft een luxe uitstraling en licht bepaalde delen extra goed uit. Een laagje goudfolie, roségoudfolie, zilverfolie of bronsfolie in je ontwerp geeft daarom een heel bijzonder effect aan je drukwerk. Perfect om geboortekaartjes, visitekaartjes of luxe trouwkaarten te laten foliedrukken. Lees snel verder of bekijk de onderstaande video!

Types foliedruk en foliedruk producten

Foliedruk is er bij ons in vier soorten: je kan goudfolie drukken voor een klassieke look, zilverfolie voor een koelere foliekleur, bronsfolie voor een stoere look, en we hebben roségouden folie, die een luxe uitstraling heeft.

Waar kun je foliedruk allemaal op laten drukken? We zetten het voor je op een rijtje:

Wat ook belangrijk is om te weten: foliedruk kan niet op al onze papiersoorten gedrukt worden. Wij drukken foliedruk voornamelijk op gestreken papiersoorten: MC Mat, Sulfaatkarton enkelzijdig gestreken en Sulfaatkarton dubbelzijdig gestreken. Maar daarnaast bieden we iets unieks aan. Speciaal voor deze afwerking hebben we een ongestreken papiersoort gevonden waarop de folie ook goed hecht: 350 grams King HVO. Dit is een papiersoort met een mooi structuurtje. Het is supermooi om foliedruk op ongestreken papier toe te passen, want dit geeft een prachtig contrast tussen het ruwe papier en de folie. Op gestreken papier wordt foliedruk door het gladde papier strakker dan bij ongestreken papier. Dit raden we aan bij fijne lijntjes of voor superstrakke randen.

Hoe werkt digitale foliedruk?

Bij PeterPrint drukken foliedruk digitaal. Dit betekent dat we niet met op maat gemaakte stempels werken, maar met een foliemachine die precies weet waar de folie moet komen. Gelukkig maar, want traditioneel foliedrukken geeft door de benodigde op maat gemaakte stempels hele hoge opstartkosten. Bij digitaal foliedrukken is dit niet nodig, waardoor de prijzen vele malen lager liggen, zelfs bij kleine oplages. Nog een groot voordeel is dat je hierdoor eenvoudig en voordelig je drukwerk in meerdere ontwerpen kan bestellen!

Digitaal foliedrukken gaat als volgt. Eerst worden de vellen bedrukt met de normale fullcolour bedrukking. Dan gaan we je drukwerk mat lamineren, als je hiervoor gekozen hebt (alleen bij gestreken papiersoorten). Lamineren raden we aan voor een mooie beschermlaag, en bijkomend voordeel is dat de folie er nog extra uit zal springen door het matte laminaat.

Na het drukken van de fullcolour gaan de vellen in de foliedrukmachine, genaamd Scodix. In de machine wordt er eerst een primer aangebracht op de gebieden waar de folie moet komen. Deze primer zorgt ervoor dat de folie alleen hecht aan de door jou gekozen gebied en niet op de rest van je drukwerk. Vervolgens wordt de laag folie aangebracht door middel van foliedrukvellen. De folie die dan op je drukwerk zit is nog vrij krasgevoelig. Daarom dekken we de folie nog af met een transparante lak die vergelijkbaar is met onze Spot-UV lak. Hierdoor glanst de folie nog meer en krijg je ook een soort 3D-effect, doordat het echt op het drukwerk ligt. Je kunt de uiteindelijke foliedruk dus zowel zien als voelen.

Kan ik foliedruk samples aanvragen?

Wil je deze unieke afwerking eerst in het echt bewonderen? Vraag dan de gratis Sample Box aan, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe. Heb je de Sample Box al en wil je losse samples van foliedruk ontvangen? Dat kan ook! Ook kun je een kijkje nemen op onze Plaatjesparade voor veel mooie voorbeelden van foliedrukwerk die door onze klanten zijn gemaakt.

 

Foliedruk goud rosegoud zilver en brons

Hoe moet ik foliedrukwerk aanleveren?

We kunnen ons voorstellen dat je niet elke dag een bestandje opmaakt met foliedruk, en dat je daar wel een handige checklist bij kunt gebruiken. Daarom hebben we aanleverspecificaties voor foliedruk ontwikkeld. Hiermee weet je zeker dat je het bestand goed aanlevert, en dat de folie precies op de juiste plek wordt geplaatst! De aanleverspecificaties kun je hier downloaden. Daarnaast kun je ook gewoon onze tutorials bekijken over hoe je foliedruk opmaakt in InDesign of Illustrator. In de video’s leggen we het stap voor stap uit.

Prijzen foliedruk

Drukken met foliedruk hoeft helemaal niet duur te zijn. Een poster met foliedruk bestel je bij 100 stuks bijvoorbeeld al vanaf 1 euro per stuk. En visitekaartjes met foliedruk bestel je al vanaf 12 cent per stuk, bij 1000 stuks. Bovendien geldt: hoe meer je bestelt, hoe voordeliger de stukprijs. Prachtig drukwerk met glanzend folie is dus voor iedereen betaalbaar!

Vragen over drukken met foliedruk?

Heb je nog vragen? Of wil je een wat extra advies? Neem gerust even contact met ons op. Of lees eens onze blog over goudfolie!