Ronde hoeken bij je drukwerk: rondhoeken!

Ronde hoekjes geven net dat extraatje aan je drukwerk. Dit kunnen wij voor je doen door je drukwerk te rondhoeken. Denk bijvoorbeeld aan een gerondhoekt visitekaartje of ansichtkaarten. Niet alleen leuk, maar het maakt je drukwerk ook minder kwetsbaar! Meer weten over rondhoeken? Lees dan snel verder!

Vera Willems
3 minutes

Ronde hoekjes geven net dat extraatje aan je drukwerk. Dit kunnen wij voor je doen door je drukwerk te rondhoeken, oftewel, de hoeken af te ronden. Denk bijvoorbeeld aan een gerondhoekt visitekaartje of ansichtkaarten. Niet alleen leuk, maar het maakt je drukwerk ook minder kwetsbaar! Meer weten over rondhoeken? Lees dan snel verder!

Een visitekaartje met afgeronde hoeken geeft een leuk, speels effect aan je kaartjes. Of wat dacht je van een ansichtkaart met ronde hoeken? Dat oogt net wat speelser dan een standaard kaart! En door het rondhoeken van A7 kaartjes tover je heel eenvoudig een setje speelkaarten tevoorschijn. Superleuk om zo zelf kaarten te drukken of je eigen kaartenset te maken, voorzien van je eigen logo of illustraties.

Een groot voordeel van het rondhoeken van je drukwerk is dat je kaart, poster of flyer hierdoor veel meer kan hebben. Je hebt nooit meer last van ezelsoortjes! Bij ons kun je kiezen voor rondhoeken met een radius (straal) van 5mm of 10mm. Het afronden doen we door de hoekjes te stansen. Let op dat je daarom geen belangrijke tekst of objecten in de hoeken van je ontwerp zet, zodat deze niet wegvallen!

Voorbeeld van ronde hoeken in je ontwerp

We begrijpen dat je graag wil weten hoe je drukwerk er ongeveer uit komt te zien met afgeronde hoeken. Een tip die we daarom vaak geven is om in je werkbestand een gekleurde rechthoek te maken, waarvan je de hoeken afrondt met 5mm of 10mm radius. Deze verplaats je vervolgens naar de achtergrond en je rechthoekige ontwerp zet je tijdelijk even uit. Zo kun je zien hoe de ronde hoeken eruit komen te zien. Maar let op: lever je drukbestand gewoon met rechte hoeken aan! Vergeet daarom niet om de rechthoek met ronde hoeken weer te verwijderen, want deze moeten we niet meedrukken ;)

Voorbeeld van visitekaartjes met ronde hoeken

Wil je weten hoe zulke afgeronde hoeken er precies uitzien? Hieronder zie je twee gerondhoekte visitekaartjes. Boven is met een radius van 5mm; onder is 'ie 10mm afgerond. Een subtiel verschil, maar het geeft toch net een ander effect. Het effect van ronde hoeken wisselt ook weer per product. Rondhoeken zien er bij een klein visitekaartje anders uit dan bijvoorbeeld een A4'tje.

Ronde hoeken 5 mm radius
Ronde hoeken, 5 mm radius

Ronde hoeken, 10 mm radius
Ronde hoeken, 10 mm radiusMeer informatie

Meer weten over het rondhoeken van jouw drukwerk? Of over iets anders? Neem dan gerust even contact met ons op!

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken