Toggle Nav
Bezig met laden...

Welk lettertype is dit?

welk lettertype is dit

What the font

Er is niets vervelender dan op zoek gaan naar een lettertype. Een klant komt met een visitekaartje waar het perfecte lettertype op staat voor zijn of haar nieuwe huisstijl. Dit lettertype vinden kan soms een hele uitdaging zijn, maar geen paniek! Want binnen een paar minuten weet je precies welk font er gebruikt is met het tooltje:

WhatTheFont

De site bestaat al een tijdje. Je uploadt een foto, vervolgens check je of de letters die de site detecteert correct zijn en je krijgt een aantal opties te zien van passende lettertypes. Dit was niet altijd even secuur omdat het complete plaatje gescand werd. Redelijk onhandig als je even snel wilt checken wat dat ene gave font is op de menukaart.

Gelukkig hebben ze ook al een tijdje een handige app! Deze werkt vrij simpel; je maakt een foto, de app detecteert welke gebieden tekst bevatten. Dit kun je zelf nog wijzigen. Vervolgens geeft de app een aantal suggesties van de bijbehorende lettertypes. Bij de wat uniekere fonts heb je een hele grote kans dat de juiste wordt weergegeven. Voor ons een onmisbare tip voor het opmaken van drukwerk. Let erop dat je foto’s voldoende contrast hebben, dat zorgt voor het beste resultaat!

  • Download WhatTheFont voor iPhone
  • Download WhatTheFont voor Android
  • Meer informatie

    Heb je nog vragen over het gebruik van fonts? Neem gerust contact met ons op!