Boeken drukken

Boeken laten drukken? Wij drukken ze voor je met een mooie, zachte kaft. Onze softcover boeken krijgen een rechte rug, wat een professionele uitstraling geeft. Bovendien bepaal je bij ons helemaal zelf het formaat, dus ook voor kleine boekjes kan je bij ons terecht. De oplage en de gewenste papiersoort van je boeken bepaal je verder ook zelf. Je kan zelfs twee verschillende papiersoorten kiezen: eentje voor de omslag, en één voor het binnenwerk. Zo worden de boeken precies zoals jij dat voor ogen hebt!

Start hieronder met het berekenen van je prijs en levertijd.

Samenstellen en prijs Aanleverspecificaties

Magazines gelijmd drukken

Start opnieuw
De opgegeven productgrootte is ongeldig
Opslaan
Toon minder papiersoorten
Er zijn op dit moment geen gewichtsopties beschikbaar voor deze papiersoort. Kies een ander papiersoort.
Toon minder papiersoorten
Er zijn op dit moment geen gewichtsopties beschikbaar voor deze papiersoort. Kies een ander papiersoort.

Rugdikte

Oplage en prijs

Oplage Excl. BTW Incl. BTW
Selecteer eerst het aantal stuks hierboven.
Verwacht:
De verwachte leverdatum geldt als je voor 16:00 uur bestelt en drukklare bestanden hebt geüpload. Dit is geen 100% garantie, door calamiteiten of vertragingen in de verzending kan dit een dagje langer duren.

Uploaden doe je via ons uploadsysteem na het afrekenen. Prijzen zijn excl. BTW en incl. gratis verzending.
Weet je het zeker? Als je ervoor kiest om opnieuw te beginnen, gaan alle gekozen opties verloren. Start opnieuw

Samenvatting

Alle details

Boeken drukken bij PeterPrint

Productinformatie

Wil je je eigen ontworpen boeken laten drukken? Dan wil je natuurlijk dat ze zo mooi mogelijk gedrukt worden. En als het even kan heb je ze natuurlijk ook al binnen enkele werkdagen. Dit is precies wat we voor je kunnen doen. Onze softcover boeken, ook wel paperbacks of gelijmde magazines genoemd, bestel je heel gemakkelijk online. Voor zowel de omslag als het boek heb je keuze uit diverse papiersoorten in verschillende diktes.

Werk je kaft nog af met een glans- of matlaminaat. Dit oogt niet alleen netjes, maar zorgt er ook voor dat je nog langer van je boek kan genieten! Liever een andere bindwijze? Kijk dan eens bij binden en brocheren voor magazines of brochures. We drukken helaas geen hardcover boeken.

Toon alle productinformatie

Uitlegvideo softcover boeken

Wil je meer weten over softcover boeken? Bekijk dan de onderstaande video met alles over softcover boeken. Lees je de handige tips liever? Lees dan onze blog over je eigen softcover boek ontwerpen en laten drukken.

Boeken laten drukken met vele opties

Bij ons kan je een boek laten drukken vanaf 32 pagina’s tot en met 262 pagina’s (inclusief omslag). Een boek bestaat uit het binnenwerk en de omslag, die hoeven niet aan elkaar gelijk te zijn qua papiersoort en papierdikte. Het binnenwerk wordt garenloos gelijmd aan de rug van de omslag. Door deze gelijmde bindwijze is het mogelijk om de gehele omslag (inclusief de rug) doorlopend laten te bedrukken. Gaaf toch? De rugdikte is afhankelijk van het aantal pagina's, de papiersoort en de papierdikte die je kiest. De rugdikte wordt automatisch berekend aan de hand van jouw specificaties. Check wel even de aanleverspecificaties voor boeken laten drukken

Verschillende soorten boeken laten drukken

Je hebt eindeloos veel mogelijkheden bij het drukken van boeken. Druk bij ons bijvoorbeeld:

  • Een zelfgeschreven boek
  • Een proefschrift
  • Een portfolio
  • Een leerzaam cursusboek
  • Een lekker kookboek
  • Een fotoboek vol herinneringen
  • Een jaarboek met een professionele uitstraling
  • Een luxe productcatalogus

Wat voor doel je boek ook heeft, onze drukwerkexperts helpen je graag. Ben je er klaar voor om jouw gemaakte werk met de wereld te delen?!

Je eigen boek drukken in kleine oplage

Bij drukker PeterPrint kunnen wij jouw boek drukken in kleine oplage. Onze digitale druktechniek maakt het mogelijk om al voordelig zelf je boek te laten drukken, wat anders is dan ouderwets offset drukken. Zo kun je al je eigen boek vanaf één exemplaar bestellen!

Boekjes laten drukken

Wil je jouw boeken klein maar fijn houden? Je kunt dan de boekjes laten printen in A5 (148 x 210 mm) en A6 formaat (105 x 148 mm). Het A6 formaat is het kleinste formaat dat je bij ons kan laten drukken. Perfect bijvoorbeeld voor een gedichtenbundel of kleine productcatalogus! Ook kun je een boekje klein houden door het aantal pagina’s laag te houden. Het minimaal aantal pagina's (inclusief omslag) is 32 pagina’s. Liever een klein boekje laten drukken met een geniete rug? Kijk dan eens bij geniete magazines

Softcover boek drukken peterprint

Softcover boek laten drukken

Een softcover boek is een populaire boekvorm. Deze heeft een zachte, flexibele kaft en wordt bij elkaar gehouden met lijm in plaats van nietjes. Je kunt de dubbelzijdig bedrukte omslag van de softcover boek ook aan de binnenzijde van de omslag laten bedrukken. Bij ons wordt het softcover boek garenloos/gelijmd gebrocheerd. Dit betekent dat bij deze bindwijze de bladzijden worden vastgelijmd aan de rug van de omslag. 

Voordelig boeken laten drukken

Een boek laten drukken hoeft niet duur te zijn. Het digitaal drukken van boeken maakt het mogelijk om de opstartkosten laag te houden, vooral voor kleine oplages. Gelijmde softcover boeken zijn bovendien goedkoper dan genaaide softcover of hardcover boeken. Perfect als je een kleiner budget hebt! De prijs van een softcover boek is afhankelijk van verschillende factoren zoals het formaat, de bedrukking, het gekozen papiersoort en het aantal pagina’s. Ook is de oplage bepalend voor de prijs, hoe hoger de oplage, hoe voordeliger de kosten per boek. In de calculator kan je eenvoudig zien wat het kost om jouw boek te laten drukken. 
Wil je een nog voordeliger boek drukken? Dan kun je ook kiezen voor een geniete brochure of een Wire-O boek drukken.

Afgewerkt tot in de perfectie

Zo drukken we jouw boeken

We drukken al ons drukwerk op HP Indigo-drukpersen. Deze persen staan bekend om de flexibiliteit en hoge kwaliteit drukwerk. Zo kunnen we ook kleine oplages boeken drukken en is het verschil in kwaliteit tussen digitale print en offset verwaarloosbaar. Wanneer wij je boeken drukken, drukken we het binnenwerk apart van de omslag. Het binnenwerk wordt in een stapel gesneden. Om er zeker van te zijn dat het boek niet te dun is voor het lijmen van de omslag, moet het binnenwerk minimaal 32 pagina’s bevatten. De omslag van het boek wordt vier keer gerild, zodat deze mooi om het binnenwerk heen gelijmd kan worden. 

Zo beschermen we jouw boeken

Als je gestreken papiersoorten bestelt, lamineren we de omslag. Dit beschermt je boek extra tegen beschadigingen en vlekken. Bij ongestreken papiersoorten raden we lamineren af, omdat er lucht tussen het papier en het laminaat kan komen. Hiermee is je boek wel wat gevoeliger, maar het geeft je boek een toffe natuurlijke uitstraling. Wanneer de omslag afgewerkt is, wordt de lijmlaag aangebracht op de rug. We lijmen de omslag vast aan het binnenwerk, en laten het boek dan drogen. Na het drogen snijden we je boeken na en sturen we ze naar je toe.

Meerdere ontwerpen boeken drukken

Wil je meerdere ontwerpen van het boek drukken? Bijvoorbeeld een vertaling van het boek, of een boek met een andere inhoud of omslag? Ook dan zit je bij PeterPrint goed. Omdat we digitaal drukken, kunnen we eenvoudig meerdere ontwerpen in dezelfde bestelling drukken, zonder hoge opstartkosten per ontwerp. Je betaalt op deze manier maar één keer de opstartkosten. Hierdoor kan je erg voordelig meerdere ontwerpen van een boek drukken!

Meer informatie over eigen boek drukken

Heb je advies nodig bij het maken van de druk keuzes van boeken? Neem dan eenvoudig contact op met één van onze drukwerk specialisten. We helpen je graag!

Aanleverspecificaties

Algemene aanleverspecificaties

gerelateerd drukwerk

Magazines geniet drukken Brochures Wire-O drukken Boekenleggers drukken
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken