• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
De BTW-database van de Belgische belastingdienst heeft een storing. Hierdoor kan je BTW-nummer niet online gevalideerd worden om BTW te verleggen. Neem even contact met ons op als je een nieuw adres wilt toevoegen met een Belgisch BTW-nummer.

Drukbestand opslaan als PDF/X-1a:2001

Wat is PDF/X-1a:2001?

PDF/X1a:2001 is een instelling waarmee je bestand wordt opgeslagen naar een standaardindeling. Dit is belangrijk zodat er niks verandert aan je bestand als we het doorsturen naar de pers. RGB kleuren worden dan automatisch omgezet naar CMYK en transparanties worden afgevlakt. Dit maakt je bestand als het ware 'plat'. Is dit verplicht? Nee! Maar wel verstandig. Als je het bestand bij ons uploadt zal het bestand alsnog worden afgevlakt. Dit kun je beter zelf doen zodat er geen onverwachte resultaten optreden. We laten je zien hoe je dit doet in Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop.

Hoe sla ik op als PDF/X1a:2001 met Adobe InDesign?

Opslaan met deze instelling is heel eenvoudig. Ga naar Bestand (File) -> Exporteren (Export) en kies de naam en map waarin je wilt opslaan. Vervolgens komt het venster Adobe PDF exporteren tevoorschijn. Kies als voorinstelling Adobe PDF (Adobe PDF preset) voor [PDF/X-1a:2001].

PDF/X-1A:2001 Adobe InDesign

Vergeet niet om alsnog je afloop goed in te stellen bij Tekens en afloopgebied (Marks and bleeds), namelijk Snijtekens aanvinken (Trim marks) en 3mm afloop (bleed) instellen. Klik op Exporteren, dan is je PDFje klaar om te drukken!

Afloop & Snijtekens Adobe InDesign

Hoe sla ik op als PDF/X1a:2001 met Adobe Illustrator?

Opslaan met deze instelling gaat ook in Illustrator heel gemakkelijk. Ga naar Bestand (File) -> Opslaan als (Save as) en kies de naam en map waarin je wilt opslaan. Kies voor de Indeling Adobe PDF(pdf). Vervolgens komt het venster Adobe PDF opslaan tevoorschijn. Kies als voorinstelling Adobe PDF (Adobe PDF preset) voor [PDF/X-1a:2001].

PDF/X-1A:2001 Adobe Illustrator

Vergeet niet om alsnog je afloop goed in te stellen bij Markeringen en aflooptekens (Marks and bleeds), namelijk Snijtekens aanvinken (Trim marks) en 3mm afloop (bleed) instellen. Klik op PDF opslaan. Dan is je PDFje perfect!

Afloop & Snijtekens Adobe Illustrator

Hoe sla ik op als PDF/X1a:2001 met Adobe Photoshop?

Photoshop is niet specifiek gemaakt voor drukwerk, dus we raden je altijd aan om in Illustrator of InDesign op te maken. Wil je toch in photoshop opslaan? Volg dan de volgende stappen. Ga naar Bestand (File) -> Opslaan als (Save as) en kies de naam en map waarin je wilt opslaan. Kies voor de Indeling Photoshop PDF. Verander verder niks en klik op Bewaar (Save). Vervolgens komt het venster Adobe PDF opslaan tevoorschijn. Kies als voorinstelling Adobe PDF (Adobe PDF preset) voor [PDF/X-1a:2001]. Vergeet niet dat je het formaat in Photoshop al 3mm groter moet opmaken zodat we goed kunnen snijden. Klik op PDF opslaan en je PDF is klaar!

PDF/X-1A:2001 Adobe Photoshop


Als het goed is kun je nu heel eenvoudig je PDF opslaan voor drukwerk. Handige tip: als je de juiste instellingen hebt geselecteerd kun je ook klikken op Voorinstelling opslaan (Save preset). Geef de voorinstelling de naam PeterPrint. Deze instelling komt de volgende keer ook tussen het lijstje te staan waar je PDF/X1a:2001 hebt geselecteerd. Lekker efficiënt!

Waardoor ontstaat een kader of dun lijntje om afbeeldingen na opslaan als PDF/X-1a:2001?

Als na het opslaan als PDF/X-1a:2001 kleine witte haarlijntjes of kaders ontstaan dan kan je dit negeren. Dit heeft geen effect maar geeft eigenlijk aan wat de scheidingen van het bestand zijn, dus van waar tot waar lopen de afbeeldingen je geplaatst hebt. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. Dit wordt namelijk niet meegedrukt maar geeft eigenlijk de afvlakking van het PDFje weer.Heb je toch nog vragen over het opslaan van je PDF? Neem gerust even contact met ons op!