• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
De BTW-database van de Belgische belastingdienst heeft een storing. Hierdoor kan je BTW-nummer niet online gevalideerd worden om BTW te verleggen. Neem even contact met ons op als je een nieuw adres wilt toevoegen met een Belgisch BTW-nummer.

Gestanst drukwerk op maat

Stansen is een leuke afwerking waarmee je drukwerk een unieke vorm geeft. De vorm wordt er als het ware uitgesneden. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken, afhankelijk van papiersoort en oplage. Zo kunnen we contourstansen, laserstansen of ouderwets met een degel stansen. Die laatste techniek gebruiken we bijna niet meer aangezien je hiervoor een stansvorm moet laten maken en dit vrij kostbaar is.Printjesdag Direct Mail

Er zijn heel veel toepassingen voor gestanst drukwerk te bedenken. We hebben al wat standaard producten in de shop staan die je gestanst kunt bestellen:

Maar doordat we gebruik maken van digitale technieken zoals contourstansen en laserstansen is het ook mogelijk om op maat je eigen vorm te laten drukken en stansen! Om je gestanste drukwerk goed te kunnen verwerken hebben we de stansvorm wel op een bepaalde manier van je nodig. Daarnaast moeten we een maatproduct voor je klaarzetten in je account zodat je het product volgens jouw specificaties kunt bestellen. Omdat dit vrij ingewikkeld lijkt, hebben we het makkelijk voor je gemaakt met dit stappenplan:

Stap 1: Vraag je maatofferte aan

Stuur ons per mail even je exacte specificaties door van wat je wilt bestellen. Dus formaat, papiersoort, bedrukking, afwerkingen en oplage etc., wees zo uitgebreid mogelijk zodat we je prijs goed kunnen berekenen. Voeg ook even een voorbeeldje bij van hoe de stansvorm er ongeveer uit komt te zien. Op basis hiervan gaan we rekenen, en zetten we in je account het maatproduct klaar zodat je deze gewoon online kan bestellen zoals je gewend bent!

Stap 2: De stansvorm opmaken

Als drukbestand ontvangen we graag een bestand met zowel de bedrukking als de stansvorm. Voor het opmaken van de stansvorm is het belangrijk dat je de lijnen goed opmaakt. Dus perfect op elkaar aansluitend in vector. Als je van plan bent om het met Photoshop op te maken dan komt het dus niet goed.Geef de lijnen een maximale dikte van 1pt. Vervolgens zet je de lijnen allemaal in een nieuwe Pantone kleur (meestal een afwijkende kleur) en geef je deze de naam ‘STANS’. Als je dit hebt gedaan dan moet je nog even alle lijnen selecteren en deze op overdrukken zetten:

 • InDesign: Uitvoer -> Kenmerken -> Lijn overdrukken aanvinken
 • Illustrator: Venster -> Kenmerken -> Lijn overdrukken aanvinken.
Het is handig om nu de lijnen te groeperen en in een aparte laag te zetten, zet deze laag als bovenste laag. Op de onderliggende laag kan je nu gaan ontwerpen voor je fullcolour bedrukking. Let erop dat teksten en andere belangrijke objecten niet te dicht bij de stanslijn zitten! Het bestand exporteer je gewoon als altijd: als PDFX1a:2001 met 3mm afloop rondom.

Stap 3: Bestellen en uploaden

Het maatproduct dat we in je winkelmandje hebben klaargezet kan je bestellen. Vervolgens upload je het bestand. De stanslijnen zal je bij het drukken niet zien, die lijnen drukken we namelijk niet mee maar gebruiken we puur voor de stansmachines.

Vragen?

Dus, wil je met me stansen? Als je nog vragen hebt over stansen of meer informatie wilt dan kan je altijd even contact met ons opnemen!