Textuurpapier: Tintoretto Gesso, Texture Vergé en Linnenpersing

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Papier met structuur

Papier dat niet alleen een mooie look heeft, maar ook nog eens lekker voelt? Textuurpapier kan zomaar jouw ultieme match zijn. We hebben een aantal prachtige textuurpapieren voor jouw drukwerk in ons assortiment. Hieronder vertellen we je er alles over. Ook stellen we onze drie papiersoorten met structuur aan je voor. 

Wat is textuurpapier?

Textuurpapier, ook wel structuurpapier genoemd, is over het algemeen ongestreken papier, voorzien van een uniek textuurtje. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van lijnen, of juist een gebutste structuur. Met zulk papier krijgt je drukwerk een authentieke en canvas-achtige uitstraling. Bij illustratiedrukwerk lijkt het net of de illustratie erop is getekend. Een gaaf effect! Papier met structuur laat zich goed bedrukken voor bijvoorbeeld kaarten zoals geboortekaartjes of trouwkaarten, maar ook voor hele bijzondere A2 posters.

Texture Vergé papier

Texture Verge

Texture Vergé is een ongestreken papiersoort. Het heeft een klassieke lijnenstructuur wat typerend is voor gevergeerd papier. Het houtvrije papier voelt fijn aan dankzij het vleugje katoen dat erin zit. De kleur is gebroken wit, en heeft daarmee de warmste kleur van de drie textuurpapieren. De structuur is iets grover dan ons Linnenpersing papier. Let wel op dat het telkens een verrassing is hoe we je drukwerk op Texture Vergé drukken - en hoe vervolgens de lijnenstructuur loopt. We printen je drukwerk namelijk zoals deze het efficiëntst op het vel past. Zo verspillen we minder papier.

Linnenpersing papier

Linnenpersing

Linnenpersing is een prachtige papiersoort met een mooie linnenstructuur. Dit papier heeft een helderwitte kleur, wat drukkleuren de kans geeft om superhelder te worden! De lichte structuur van horizontale en verticale lijnen geeft een klassieke en luxe uitstraling aan je drukwerk. Het lijkt net een schilderdoek!

Tintoretto Gesso papier

Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso is een ongestreken papiersoort met een gehamerde structuur, en lijkt daarmee op aquarelpapier. Daarom is dit papiersoort veel gekozen voor het afdrukken van illustraties. De kleur is licht gebroken wit. Het kan ondanks de structuur perfect digitaal gedrukt worden. Dit zorgt voor een unieke en luxe uitstraling.

Meer informatie over papier met een reliëf

Ben je benieuwd naar al onze papiersoorten met structuur? Vraag dan onze gratis Sample Box aan! Op onze Plaatjesparade kan je ook alvast wat inspiratie opdoen voor drukwerk op textuurpapier. Al onze andere papiersoorten vind je trouwens hier.