Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso, het klinkt als een Italiaanse DJ, maar dat is het niet ;). Tintoretto Gesso is een mooie ongestreken papiersoort met een licht structuurtje. Deze papiersoort is vrij wit, maar heeft ook iets gebroken wits. Kleuren komen mooi en helder uit op dit papier. Tintoretto Gesso is zeker een van onze favoriete papiersoorten! Bekijk Meesterwerken met Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso

Canvas voor iets moois

Tintoretto Gesso papier komt van het Italiaanse merk Fedrigoni en doet zijn mooie naam zeker eer aan. Het structuurtje is een beetje geschept (ook wel gehamerd genoemd) en vrij subtiel, waardoor dit papier een unieke en luxe uitstraling krijgt. Tintoretto Gesso heeft zijn structuur te danken aan viltmarkering: met een soort viltstempel wordt het papier bestempeld terwijl het papier nog nat is. Hierdoor ontstaat de lichte structuur die doet denken aan aquarelpapier: een prachtig canvas voor allerlei soorten elegant drukwerk.

Tintoretto Gesso is FSC gecertificeerd en en chloorvrij gebleekt (ECF). Kijk voor drukvoorbeelden van Tintoretto Gesso op onze Meesterwerken of bestel gelijk ons  Sampleboek met al onze papiersoorten.

Papiergewichten van Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso is verkrijgbaar in de volgende papiergewichten:

  • 140 grams
  • 250 grams
  • 350 grams 

Drukwerk op Tintoretto Gesso

Omdat Tintoretto Gesso zo'n prachtige structuur heeft, lijken ontwerpen met illustraties vaak handbeschilderd. Daarom is dit papier erg populair voor het drukken van trouw- en geboortekaarten, maar eigenlijk voor het drukken van alle soorten kaarten. Het geeft een prachtige, unieke uitstraling!

Deze papiersoort is niet geschikt voor foliedruk of Spot-UV lak, maar zijn dubbelganger Tintoretto Deluxe is dat wel!

Vergelijkbaar met Tintoretto Gesso

Tintoretto Gesso is een van onze textuurpapieren. We hebben er nog meer! Benieuwd naar onze andere papiersoorten met structuur? Bekijk ze hier in het papieroverzicht of bekijk hier onze blog over textuurpapier. Houd je wel van de licht gebroken witte uitstraling, maar is de structuur jou net te aanwezig? Dan kan King HVO een mooie keuze voor je zijn.

Zoals hierboven genoemd, is Tintoretto Deluxe de foliedruk-geschikte versie van Tintoretto Gesso. Ideaal als je deze elegante papiersoort nog chiquer wil maken!

Terug naar papiersoorten

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken