Wat zeggen kleuren over jouw design?

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Welke kleur betekent wat

Bij het ontwerpen van een logo, postkaart of flyer, krijg je vroeg of laat te maken met kleurkeuzes. Wanneer je vanaf scratch begint, ligt het aan jou (en je grafische oog) welke kleuren het beste uit de verf komen. Wist je dat kleuren vaak wat vertellen over je design? Handig, want daar kun je rekening mee houden als je er even niet uit komt! We vertellen je hoe het zit bij de 6 meest voorkomende kleuren.

Rood in drukwerk

Rood

Rood is een kleur die de aandacht opeist en daarom een belangrijke positie inneemt, denk bijvoorbeeld aan gevaar dat meestal wordt aangeduid met een rood signaal. Rood is een krachtige energieke kleur; perfect voor uitgesproken designs.

Blauw in drukwerk

Blauw

Blauw wordt geassocieerd met vertrouwen en zekerheid. Niet voor niets dat vele banken en verzekeraars blauw in het design gebruiken! Blauw is een koele kleur, dat de zintuigen tot rust brengt en orde schept.

Groen in drukwerk

Groen

Hier ontkomen we niet aan, groen staat natuurlijk voor natuur! Ben jij milieubewust, ecologisch of gezond bezig? Gebruik dan zeker groen! Ook wordt groen wel eens gezien als een gelukskleur. Vast door het klavertje vier!

Geel in drukwerk

Geel

Geel is een optimistische kleur en wordt in verband gebracht met de lente. Is vrijheid een belangrijke kernwaarde voor je uitstraling? Dan kan geel de perfecte match zijn (vrijheid = blijheid)!

Paars in drukwerk

Paars

Paars wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit, fantasie of mysterie. Paars is speels en kun je perfect inzetten in een open-minded omgeving. Wist je dat paars ook wel eens wordt gezien als de kleur van de royalties? Vroeger was paars (purper) dan ook een schaarse kleur die alleen gewonnen kon worden uit zeeslakken, en was hierdoor enkel weggelegd voor de allerrijksten!

Oranje in drukwerk

Oranje

Oranje is een enthousiaste kleur dat vaak wordt gebruikt in een frisse jonge omgeving. Oranje straalt energie uit. In tegenstelling tot de kracht van rood, oogt oranje net wat vriendelijker. Top voor een creatieve uitstraling!

Klaar om aan de slag te gaan? Qua kleuren kun je in ieder geval alle kanten op! Mocht je vragen hebben over het gebruik van kleuren in je drukwerk, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!