• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Zelf een flyer maken met deze 6 tips

Flyer Flyers drukken


Je wilt zelf een mooie flyer maken maar weet niet waar je moet beginnen. Het feit dat je een ‘mooie flyer’ maakt is niet genoeg. De ontvanger bepaalt namelijk in een oogopslag of hij er iets mee doet. En die kans wil je niet laten liggen! Maar hoe speel je hier optimaal op in en hoe maak je een flyer dan precies? Je leest het in dit artikel met 6 tips voor het maken van een flyer.

Tip 1: Bepaal het doel van je flyer

Als je niet weet wat je wilt bereiken wordt het lastig om niet alleen een mooie maar ook effectieve flyer te maken. Bepaal dus voordat je begint met ontwerpen wat je wilt bereiken. Wil je dat iemand gegevens achterlaat? Zorg dan voor een trigger zodat de ontvanger dit met alle liefde doet. Wil je mensen informeren? Maak dan meteen duidelijk dat je unieke informatie weggeeft.

Tip 2: Zorg voor een goed design

Een goed design zorgt voor een groter effect. Door Adobe InDesign of Illustrator te gebruiken ben je verzekerd van een goed bestand, ga dus absoluut niet aan de slag met Word of Powerpoint. Heb je geen verstand van de Adobe programma’s? Schakel dan een vormgever in. Natuurlijk kost een ontwerp geld. Maar kijk niet alleen naar de kosten, de vormgeving is namelijk erg belangrijk bij een flyer maken. Een goede vormgever zorgt er niet alleen voor dat het bestand goed is voor drukwerk, ook wordt het ontwerp mooier, beter, schoner en effectiever.

Tip 3: Foto’s geven je flyer een boost

Maar dan wel goede foto’s. Dus geen veelgebruikte stockphoto met een Amerikaanse verkoper die een duimpje opsteekt, het liefst echte foto’s. Van je product of een van je mensen. Maak de foto trouwens niet met je 2 Megapixel smartphone. Gebruik bijvoorbeeld een spiegelreflex camera of de camera van een recente smartphone. Extra tip: Zorg, zeker als je met je smartphone fotografeert, ervoor dat er voldoende (natuurlijk) licht is.

Tip 4: Maak je teksten kort en krachtig

En dan vooral je kopteksten. Want deze trekken de aandacht en verleiden de ontvanger om verder te lezen. Let ook goed op je spelling, een taalvoutje is zo gemaakt ;-) Maak je tekst actief. De zin ‘Zou je willen dat iemand gegevens achterlaat’ is veel moeilijker te lezen dan ‘Wil je dat iemand gegevens achterlaat’ bijvoorbeeld.

Tip 5: Zorg voor lucht in je design

De zogenaamde ‘negatieve ruimte’ in je ontwerp. Want een beetje lucht zal je ontwerp goed doen. Het zorgt voor symmetrie en vergoot de leesbaarheid. Je bent snel geneigd om je hele ontwerp vol te proppen met teksten en afbeeldingen, niet doen! Bij een flyer maken is minder vaak meer!

Tip 6: Kies het formaat en de juiste papiersoort

Het formaat is belangrijk voor een flyer. Als je deze op straat uitdeelt is het niet handig om dit op A3 formaat te doen maar kies je liever voor een A6 zodat deze makkelijk op te bergen is. Qua papier is het belangrijk welke uitstraling kiest. Heb je een bedrijf dat zegt heel milieuvriendelijk te zijn? Kies dan niet voor gestreken papiersoorten zoals MC glanzend, maar eerder voor een ongestreken papiersoort zoals BioTop.

Volgens mij kun je nu direct aan de slag met het maken van een flyer. Succes met het hele proces! Als je vragen hebt over het maken van een flyer, neem dan gerust even contact met ons op!