Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Gratis bestandscontrole

Iemand die je bestanden nog even checkt: toch een fijn gevoel! Wij checken je bestand daarom zowel automatisch als persoonlijk. Dit kost jou helemaal niets. Lees hier hoe het precies werkt.

Zelf checken

First things first. Het allerbelangrijkste is dat je jouw eigen bestand eerst goed checkt. Jij kent jouw eigen ontwerp namelijk het best. Wij kunnen niet altijd zien hoe je iets had bedoeld. En een spelfoutje is zo gemaakt. Het is toch wel erg zonde als uiteindelijk je naam verkeerd op je visitekaartje staat gedrukt!

1. Automatische controle

Nadat je besteld hebt, kan je je bestanden uploaden. De automatische controle in onze uploader checkt je bestand op enkele technische onderdelen. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je je afloop vergeten bent toe te voegen, of als je formaat niet klopt. Ook zie je hier een digitaal drukvoorbeeld. Als deze er anders uitziet dan jouw eigen pdf, dan weet je dat je nog wat aan moet passen. Na het aanpassen van je bestand, upload je hem opnieuw. Lijkt alles goed? Klik dan op goedkeuren.

2. Persoonlijke bestandscontrole PeterPrint

Als extra check doen we als een van de weinige online drukkers nog een persoonlijke controle. Hierbij kijkt een van onze ordermanagers je bestand na voor we gaan drukken. Op deze manier halen we de grootste problemen uit je bestand en ontvang je drukwerk waar je écht blij mee bent.

Wat checken jullie wel, en wat niet?

De persoonlijke bestandscontrole is een extra check. We gaan er dus vanuit dat je de waarschuwingen in de uploader al hebt gezien en hier akkoord mee bent.

Wat we wel checken
  • We kijken naar technische aspecten van je bestand. Klopt de basis? (zie ook De Basis in onze aanleverspecs). We kijken bijvoorbeeld of er teksten te dicht op de rand staan (zie veiligheidsmarge), of er krappe kaders zijn, of dat er ontbrekende / te weinig afloop is.
  • Ook vergelijken we de opmaak van je bestand met productspecifieke aanleverspecs van je bestelde product.
    Voorbeeld: als je zilveren foliedruk hebt besteld, controleren we of de steunkleur voor zilveren folie in je bestand staat en of folie-objecten op overdruk staan.
    Voorbeeld: als je drukwerk in een standaard stansvorm bestelt, kijken we of je jouw ontwerp in onze template voor die stansvorm hebt opgemaakt.
Wat we niet checken

We controleren daarom alleen op technische fouten. Hiervoor gebruiken we een handige tool van Adobe. Keuzes die met smaak of andere ontwerpkeuzes te maken hebben, controleren we niet. Als je bijvoorbeeld een bestand met een grote witte rand rondom uploadt en het voorbeeld in de uploader goedkeurt (ondanks onze melding over kaders), dan gaan we ervan uit dat dit jouw bedoeling is.

We zien elke dag heel veel bestanden voorbijkomen. Daardoor is het voor ons onmogelijk om van elk bestand de bedoeling van de ontwerper te achterhalen, en het bestand van begin tot eind op fouten te controleren.

Als we een spelfoutje tegenkomen, dan laten we dat zeker weten, alleen is de kans klein dat we dit zien, omdat we puur technisch naar je bestand kijken.

Goed om te weten: de bestandscontrole betekent niet dat wij verantwoordelijk zijn voor je bestand. Bekijk dus vooraf goed de aanleverspecificaties, daarin leggen we je precies uit wat we van je bestand verwachten!

Zekerheid voorop

Twijfel je over je bestand? Stuur ons een mailtje (info@peterprint.nl) met je bestand en de productspecificaties die je wilt bestellen, of je bestelnummer als je al een bestelling hebt geplaatst. Geef hierin aan waar je over twijfelt, dan kijken we dit met alle liefde voor je na!

Hoe weet ik of mijn bestand is goedgekeurd?

Als de automatische controle geslaagd is, krijg je de optie om jouw bestanden zelf goed te keuren. Wanneer je dit hebt gedaan, krijgen onze ordermanagers je bestand(en) binnen. Eén van onze ordermanagers kijkt je bestanden dan op technisch vlak voor je na. Er zijn dan twee mogelijkheden:

  • Je bestanden zijn in orde en je hoeft niets meer toe doen. We sturen je bestelling door naar de drukpers en ontvangt hierover een mail van ons.
  • Als we nog wel een foutje vinden, dan ontvang je een mail van ons. Hierin leggen we uit wat er mis is met je bestand en leggen we eventueel uit hoe je dit kan oplossen. Houd je mail dus in de gaten! Let op dat wij nog niets kunnen drukken voordat je bestand helemaal klopt. Wil je jouw verwachte levertijd vasthouden? Upload dan vóór 16.00 correcte bestanden. Zodra je een aangepast bestand hebt geüpload, kijken we nog een keer naar je bestanden.

    Als alles klopt volgens de aanleverspecificaties, zetten we je bestand door. Klaar om te drukken!