Toggle Nav
Bezig met laden...

Binding voor magazines en brochures

Geniet magazine

Weet jij het verschil tussen een brochure en magazine? Het is niet gek als je het niet weet. Er is namelijk geen eenduidige benaming voor wat nu precies en magazine is en wat een brochure zou moeten zijn. Daarom hebben wij gekozen om hier een vaste benaming voor te kiezen. Een magazine wordt gelijmd of heeft een geniete rug. Heb je voorkeur voor een wire-O binding? Dan gaat het om een brochure.

Magazines geniet of gelijmd

Magazines werken we netjes af met een stevige lijmbinding of nietjes. We nieten vanaf 8 tot en met 60 pagina’s. Een lijmbinding kan vanaf 32 tot en met 262 pagina’s. Een gelijmd magazine wordt daarom ook wel gezien als een boek.

Gelijmd magazine Geniet magazine

Geniet gebrocheerd

Nieten wordt ook wel geniet gebrocheerd of gehecht gebrocheerd genoemd. Een duur woord voor de meest gebruikte afwerking van magazines. Na het drukken gaan complete vellen in de brocheerstraat. Hier worden de juiste vellen bij elkaar gepakt en verzameld. Vervolgens worden ze geniet en met een flinke slag gevouwen. Het magazine is nu bijna klaar, het wordt automatisch aan 3 kanten gesneden naar het gekozen eindformaat. En klaar is je boekje!

Garenloos gebrocheerd

Gelijmde magazines worden voorzien van een lijmbinding. Dit geeft het magazine een luxe rechte rug. Deze manier van binden wordt ook wel garenloos brocheren genoemd. Het omslag maak je iets groter op met een rugdikte. We drukken het binnenwerk als blok, zoals het ook in je eindproduct komt. Vervolgens rillen we je omslag 4x zodat het mooi om de rug heen valt. Vervolgens lijmen we het omslag aan het binnenwerk vast waardoor je boekwerk stevig in de lijm zit.

Wire-O binding

Als je voor de wire-O binding kiest, dan gaat het om Wire-o Brochures drukken. Deze binding wordt ook wel een spiraalbinding genoemd. Dit kan van 10 tot 186 pagina's. Je brochure kan dan altijd helemaal opengeslagen worden en wordt dan ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld invulboeken, cursusmateriaal of brochures met veel pagina's. Ook kunnen we een transparant plastic voor- en achterkant meebinden, zodat de buitenkant goed beschermd blijft. Je kunt verschillende kleuren Wire-O kiezen zodat het mooi bij je ontwerp aansluit. Na het drukken wordt het meteen in stapels gesneden, waarna de gaatjes voor de wire-o binding erin geponst worden. Na het ponsen wordt de spiraal erin gezet en wordt deze machinaal afgesloten zodat je brochure ontstaat.

Wire-o binding

Meer informatie

Heb je vragen over de verschillende bindingen? Neem dan gerust even contact met ons op.