• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Binding voor magazines en brochures

Weet jij het verschil tussen een brochure en magazine? Het is niet gek als je het niet weet. Er is namelijk geen significant verschil tussen een brochure of magazine, dit zit namelijk in de afwerkingen. Een magazine wordt gelijmd of heeft een geniete rug. Heb je voorkeur voor een wire-O binding? Dan betreft het een brochure.

Magazines

Magazines werken we netjes af met een stevige lijmbinding of nietjes. We nieten vanaf 8 tot en met 60 pagina’s. Een lijmbinding kan vanaf 40 tot 160 pagina’s. Een gelijmd magazine wordt daarom ook wel gezien als een boek.


Gelijmd magazine Geniet magazine

Nieten, lijmen en inbinden

Na het drukken worden je magazines gesneden en gaan ze door naar de brochurestraat. In de brochurestraat worden de pagina’s samengevoegd en in elkaar gezet zodat het een verbonden geheel wordt. In het geval van een geniet magazine, krijgen ze twee nietjes in de rug. Bij een lijmbinding, zorgen we ervoor dat we de cover strak tegen het binnenwerk aanbrengen. Als luxe afwerking lamineren we de cover van je magazine. Dit geeft een mooie uitstraling en biedt ook nog eens bescherming.

Wire-O binding

Als je voor de wire-O binding kiest, dan gaat het om brochures drukken. Dit kan van 10 tot 186 pagina's. Ook kunnen we een transparant plastic voor- en achterkant meebinden, dit is de meest duurzame oplossing.


Wire-o binding Canadian BoundCanadian bound

Als echte special kunnen we brochures ook voorzien van een canadian bound. Een canadian bound is een bijzondere afwerking, omdat de wire-O namelijk half zichtbaar is aan de achterkant. Zo krijg je een omslag apart van het binnenwerk, waarbij de ringband grotendeels verborgen is. En bovenal, maakt het je brochures onzettend stevig!