Van klaver tot kaartje: VoorBIJ papier gemaakt met bermgras!

Ontdek onze nieuwe lokale, duurzame papiersoort! Dit van bermgras geproduceerde papier legt slechts 90 km af van grondstof tot eindproduct en wordt dus gewoon in Nederland gemaakt.

Merijn de Boer
3 minutes

Experimenteer met ons mee met onze nieuwe, limited edition papiersoort: VoorBIJ papier! Dit is niet zomaar een papiertje, maar een duurzame knaller. VoorBIJ papier heeft oog voor de biodiversiteit van ons land; hoe dat zit, vertellen we verderop. We zijn stiekem best trots op deze nieuwkomer, dus lees snel verder om ons enthousiasme te delen!

Duurzaam experiment

Bij PeterPrint vinden we het heel belangrijk om naast de klassiekers ook extra milieuvriendelijke papiersoorten te bieden. We hebben al een aantal prachtige duurzame papieren in ons assortiment. Toch kwamen nu een wel héél bijzondere, nieuwe soort tegen: VoorBIJ papier! Dit lokale, duurzame papier is niet alleen een milieubewuste keuze, maar is ook supervrolijk om te zien. De speelse spikkels maken je drukwerk uniek.

We starten met VoorBIJ papier als experiment. Zie het als limited edition die we ook echt toevoegen als het een succes wordt!

Alternatief voor Vibers

De uitstraling van dit papier heeft zeker wat weg van Vibers, een papiersoort die we enkele jaren geleden uit het assortiment moesten halen. Vibers bleek helaas niet goed op onze machines te werken door losrakende vezeltjes. We starten daarom met VoorBIJ papier als experiment.

Wat is VoorBIJ Papier?

De opvallende vezeltjes in het papier verraden het al: dit is niet je standaardpapiertje. VoorBIJ papier is gemaakt van 65% gerecyclede papierpulp, 30% nieuwe houtpulp en 5-10% bermgrasvezel en bestaat hiermee voor het grootste deel uit duurzamere grondstoffen.

VoorBIJ papier

Met zijn NL Greenlabel score ‘A’ is VoorBIJ papier prachtige toevoeging aan ons duurzame papierassortiment. Het papier bevat speelse spikkels die wijzen op haar duurzame achtergrond. Deze spikkels komen van het bermgras dat erin is verwerkt. De vezeltjes zijn aanweziger dan bij onze andere duurzame topper Freelife Kendo, en het papier is ook minder wit. VoorBIJ papier heeft ook wat weg van PaperWise, maar is dan weer wat lichter van kleur. Ook wordt PaperWise buiten Europa gemaakt. Dat maakt VoorBIJ papier een stuk duurzamer.

Is VoorBIJ papier graspapier?

We krijgen wel eens de vraag: is VoorBIJ papier graspapier? VoorBIJ papier bestaat voor 10% uit bermgrasvezels en is dus voor een deel graspapier. Het is erg lastig om papier te produceren met een hoog grasgehalte zonder houtbasis voor drukwerkpapier. Daarom wordt er maar 25% nieuwe houtpulp toegevoegd en is maar liefst 65% gerecyclede pulp. VoorBIJ papier is dan ook een zeer goede keuze voor al je drukwerk als je zoekt naar duurzaam papier.

Bestel je drukwerk op VoorBIJ papier

Of je alleen al voor z’n vrolijke spikkel valt, of het complete, duurzame plaatje je aanspreekt, dat maakt niet uit. VoorBIJ is een toevoeging die voor iedereen mooi kan zijn! Draag jij ook je steentje bij aan de biodiversiteit? Bestel nu op VoorBIJ papier! Dit papier is beschikbaar bij de meeste producten, zoals kaarten, flyers en posters. Let op: VoorBIJ papier is alleen in 300 grams beschikbaar, en is dus vooral voor stevig drukwerk geschikt!

Wil je meer weten over VoorBIJ papier en haar achtergrond? Lees hier alles over VoorBIJ papier of bestel hier een VoorBIJ sample.

Over de auteur

A photo of Merijn de Boer
Merijn de Boer

Merijn is marketeer bij PeterPrint. Hoewel zijn achtergrond ligt in de wereld van online marketing, is hij ervan overtuigd dat de fysieke printwereld een tastbare versterking is van online communicatie. Zijn favoriete papiersoort? Sulfaatkarton met glanzend laminaat.

Meer over Merijn
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken