PaperWise papier

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

PeterPrint

Wat is PaperWise?

Onze prachtige papiersoort met een gerecyclede uitstraling: PaperWise. Dit mooie papiertje van het merk PaperWise is écht duurzaam. Het wordt namelijk gemaakt van landbouwafval, zoals bladeren en stengels van o.a. graan en suikerriet, die bij de oogst normaal gesproken verloren zouden gaan (lees: verbrand worden). Gemiddeld wordt slechts 20% van de plant gebruikt voor voedsel, en is 80% van het gewas landbouwafval! PaperWise brengt hier gelukkig verandering in. En wij konden dit papier niet aan onze neus voorbij laten gaan.

PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in Azië en Zuid-Amerika die van grote betekenis zijn voor de lokale bevolking. Zo wordt er geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg. Ook genereren de lokale boeren meer inkomsten met het hetzelfde gewas: voedsel én grondstof voor papier. Een milieuvriendelijk én sociaal verantwoord papiertje dus!

Hoe ziet PaperWise papier eruit?

PaperWise papier is ongebleekt en heeft daardoor een mooie lichtbruine kleur. Ook heeft het kleine vezels, wat er voor zorgt dat drukwerk op dit papier een natuurlijke uitstraling krijgt. Perfect voor bijvoorbeeld een duurzame folder of voor een krant met een gerecyclede look. Op onze Plaatjesparade kan je drukvoorbeelden van PaperWise papier vinden.

Het papier is ongestreken, wat ervoor zorgt dat het goed beschrijfbaar is. Je kunt ook prima stempelen op dit papiertje. Omdat PaperWise niet van bomen, maar van landbouwafval wordt gemaakt is het niet FSC gecertificeerd. Maar milieuvriendelijk is het des te meer! De impact op het milieu is 47% lager dan papier afkomstig van bomen en zelfs 29% lager dan gerecycled papier. Meer weten? Bekijk dan onze video over milieuvriendelijke papiersoorten die we aanbieden. Ook kan je hier al onze milieuvriendelijke papiersoorten met elkaar vergelijken.

PaperWise papier bedrukken

We drukken PaperWise op onze digitale drukpersen. Digitaal drukken heeft minder afval dan offset. We hoeven namelijk geen drukplaten en chemicaliën te gebruiken. Ook verspillen we minder drukvellen, omdat digitale drukpersen niet eerst op kleur hoeven te komen zoals bij offset drukken. Digitaal drukken is daarom een perfecte match voor het papiersoort PaperWise. Daarnaast kan je PaperWise ook met witte inkt bedrukken, zo kan je foto’s of kleuren die je fel wilt laten uitkomen een witte deklaag geven. Of bijvoorbeeld leuke elementen in het wit laten drukken. Let er hierbij wel op dat de papiersoort niet erg donker is, en kleine tekstjes dus wat moeilijk leesbaar zijn met witte inkt.

Grammages van PaperWise papier

PaperWise is beschikbaar in de volgende grammages:

  • 90 grams
  • 150 grams
  • 295 grams

PaperWise drukwerk

Je kan PaperWise bij ontzettend veel van onze producten kiezen: kaarten, brochures, magazines, posters, visitekaartjes, notitieblokken, kranten, flyers, folders, kalenders, hangtags en briefpapier. Maar ook bij horeca drukwerk zoals tafelkaarten, deurhangers, placemats, menukaarten en entreekaarten is PaperWise een geliefde optie. 

Terug naar papiersoorten