BioTop

Met recht een 'toppertje' in ons assortiment: BioTop. Dit crèmekleurige papier is een mooie ongestreken papiersoort, en het heeft hierdoor een ongecoate, matte uitstraling. Niet zo’n gladjakker dus. Het is daardoor ook goed beschrijf- en bestempelbaar. Ook heeft BioTop een fijn papiergevoel. Perfect voor het drukken van bijvoorbeeld magazines of flyers. Kijk voor drukvoorbeelden van BioTop op onze Meesterwerken.

BioTop papier

BioTop gaat verder als BioPuur

BioTop gaat verder als BioPuur! Dezelfde uitstraling en eigenschappen, maar dan met een nieuwe naam. BioTop wordt BioPuur! Onderaan dit artikel leggen we graag uit waarom BioTop plaatsmaakt voor BioPuur en wat je kunt verwachten van deze nieuwe toevoeging aan ons assortiment.

Roomwitte uitstraling en duurzaam

BioTop is chloorvrij gebleekt (TFC) en bevat geen optische witmakers (OBA free), wat het papier minder milieubelastend maakt dan de gemiddelde papiersoort. Hierdoor is BioTop papier niet spierwit, maar mooi gebroken wit. Vooral warme kleuren komen prachtig uit op dit papier. BioTop is bovendien FSC gecertificeerd en heeft het EU Ecolabel. Dit natuurlijk gebleekte papier is perfect als je een milieubewuste boodschap wilt overbrengen, maar is dankzij zijn luxe uitstraling geschikt voor bijna alle soorten drukwerk!

Waarom vervangen we BioTop?

BioTop is steeds slechter verkrijgbaar en past qua prijs niet langer in ons plaatje. Een aanstaande prijsverhoging werd aangekondigd, waardoor we het papier aanzienlijk duurder zouden moeten aanbieden. Toen we een perfecte, betaalbare vervanger voor BioTop vonden, besloten we daarom de overstap te maken naar BioPuur. We denken dat je nét zo tevreden zal zijn over de kwaliteit, maar dan voor een zachter prijsje.

Wanneer vervangen we BioTop?

We gaan per direct over op BioPuur, maar wel in delen. Het is natuurlijk zonde als we onze resterende BioTop vellen weg moeten gooien, dus deze maken we eerst op. Hierdoor kan het bij sommige papiergewichten zijn dat je nog een BioTop variant ontvangt, en bij een ander gewicht weer BioPuur. Het verschil is bijna niet te zien, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je drukwerk er anders uitziet! In onze blog lees je meer over de overstap.

Nieuwsgierig naar al onze milieuvriendelijkste papiersoorten? Bekijk ze hier

Vergelijkbaar met BioTop

BioTop is een zeer unieke papiersoort, dankzij zijn duurzaamheid en crèmekleurige uitstraling. Wil je iets wat er toch een beetje op lijkt, maar dan met een ruwer oppervlak? Kies dan voor King HVO. Liever een meer standaard papiersoort? Dan is HVO Offset een goeie keus.

Terug naar papiersoorten

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken