Toggle Nav

Kalkpapier

Bezig met laden...

PeterPrint

Wat is kalkpapier?

Kalkpapier is een heel bijzondere papiersoort. Dit papiertje is namelijk semi-transparant. Als je het in je hand hebt is het melkwit, maar zodra je het ergens op legt wordt het prachtig doorschijnend. Kalkpapier wordt ook wel calqueerpapier genoemd en lijkt op overtrekpapier. Kalkpapier heeft een matte uitstraling. Ook het voelt stevig, maar zacht aan. Kalkpapier is bovendien FSC gecertificeerd.

Printen op kalkpapier

Bij PeterPrint drukken we jouw drukwerk digitaal. Kalkpapier kan alleen enkelzijdig bedrukt worden, omdat er anders kreuken kunnen ontstaan. Kalkpapier is heel tof om bijvoorbeeld te gebruiken als een inlegvel voor een gevouwen kaart, omslag voor een huwelijksuitnodiging, of voor een wikkel om een geboortekaartje. Er zijn enorm vele creatieve toepassingen voor dit speciale papier. Ook kan je dit papier laten bedrukken met witte inkt voor een prachtig effect.

Kalkpapier drukwerk

Je kunt het kalkpapier selecteren bij de producten flyers en ansichtkaarten.

Grammages

Kalkpapier is alleen beschikbaar in 110 gr/m2. Bij dit grammage geeft het papier het perfecte doorschijnende effect op een papiervel erachter.

Terug naar papiersoorten