Toggle Nav

Parelmoerpapier

Bezig met laden...

PeterPrint

Papier met een parelmoerglans

Kijk 'm shinen! Als we het hebben over speciaal papier, dan hebben we het over parelmoerpapier. Als je parelmoerpapier niet in het licht houdt dan lijkt dit een papiersoort als elke andere, met een subtiele glans. Maar als je het licht erop laat vallen, dan krijgt het papier een superspeciale glinstering over zich heen: een parelmoerglans. De parelmoerglans zorgt voor een mooi metallic effect. Niet overdreven, maar net dat kleine beetje voor een luxe uitstraling. Het papier voelt aan als een ongestreken papiersoort en is mooi stug. Hierdoor buigt het parelmoerpapier niet zo snel. Perfect voor mooie ansichtkaarten of visitekaartjes, maar ook voor unieke menukaarten. Dit papier is natuurlijk FSC gecertificeerd.

Metallic kleuren

Wist je dat je door het kiezen van bepaalde CMYK waardes, ook heel gemakkelijk een goud, zilver of brons-look kunt creëren op dit papier? Door het glinsterende effect komen jouw metallic kleuren perfect tot zijn recht.

We hebben verschillende kleurwaardes gebruikt om te checken welke kleuren er het mooiste uitkomen. Uiteindelijk zijn we op de volgende kleurwaardes gekomen voor goud, zilver en brons:

  • Goud: C:20%, M:30%, Y: 60%, K:10%
  • Zilver: C:5%, M:0%, Y:0%, K:30%
  • Brons: C:20%, M:50%, Y:60%, K:20%

Grammages

Parelmoerpapier is lekker stevig, en beschikbaar in 300 gr/m2. Klaar om te stralen met een uniek papiersoort? Kies dan voor Parelmoerpapier bij het bestellen van jouw drukwerk.

Terug naar papiersoorten