Parelmoerpapier

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Papier met parelmoerglans 300 grams

Wat is Parelmoerpapier?

Kijk 'm shinen! Als we het hebben over speciaal papier, dan hebben we het over Parelmoerpapier. Als je Parelmoerpapier niet in het licht houdt dan lijkt dit een papiersoort als elke andere, met een subtiele glans. Maar als je het licht erop laat vallen, dan krijgt het papier een superspeciale glinstering over zich heen: een parelmoerglans. De parelmoerglans zorgt voor een mooi metallic effect. Niet overdreven, maar net dat kleine beetje voor een luxe uitstraling. Het papier voelt glad aan en is mooi stug. Hierdoor buigt het Parelmoerpapier niet zo snel. Perfect voor mooie kaarten of visitekaartjes, maar ook voor unieke menukaarten. Dit papier is natuurlijk FSC gecertificeerd.

Metallic kleuren door de parelmoerglans

Wist je dat je door het kiezen van bepaalde CMYK-waardes, je ook heel gemakkelijk een goud, zilver of brons-look kunt creëren op dit papier? Door het glinsterende effect komen jouw metallic kleuren perfect tot zijn recht.

We hebben verschillende kleurwaardes gebruikt om te checken welke kleuren er het mooiste uitkomen. Uiteindelijk zijn we op de volgende kleurwaardes gekomen voor goud, zilver en brons:

  • Goud: C:20%, M:30%, Y: 60%, K:10%
  • Zilver: C:5%, M:0%, Y:0%, K:30%
  • Brons: C:20%, M:50%, Y:60%, K:20%

Parelmoerpapier nog meer laten stralen

Na een aantal jaren in ons assortiment te hebben, kwamen wij er plots achter dat deze papiersoort hartstikke geschikt is voor foliedruk en Spot-UV lak! Hiermee creëer je super-de-luxe drukwerk met dubbele glans. Niets te gek voor jou? Probeer dan deze combi zeker eens uit.

Grammages van Parelmoerpapier

Parelmoerpapier is lekker stevig, en beschikbaar in 300 grams. Klaar om te stralen met een unieke papiersoort? Kies dan voor Parelmoerpapier bij het bestellen van jouw drukwerk.

Terug naar papiersoorten