Toggle Nav

Papier en milieu

Bezig met laden...

Ik reis stad en land af voor het beste papier. Alles om je creatieve mogelijkheden te geven die je designs perfect laten uitkomen. Dus of het nu gaat om ongestreken, glanzend of papier met een reliëf; ik heb het voor je. En natuurlijk denk ik daarbij ook aan het milieu.

PeterPrint kiest namelijk waar mogelijk voor een verantwoorde papiersoort. Dat zie je terug in onze collectie met vooral FSC papiersoorten of soorten die gerecycled zijn. Maar om Moeder Natuur nog een handje te helpen, planten we zelf extra bomen terug in samenwerking met Trees for All. Zo dragen we een steentje bij en wordt er op basis van het aantal bestellingen een boom in Nederland en eentje in een buitenlands project geplant. Check hoeveel bomen we al hebben geplant vanaf november 2019!

Wil je het papier zelf echt zien, ruiken en voelen? Vraag dan gratis de Sample Box aan. Hierin zitten alle papiersoorten en veel verschillende diktes. Want ik kan er heel veel over vertellen maar als je het in het echt ziet dan merk je dat papier heel bijzonder kan zijn.

Papiersoorten

Op dit moment heb ik meer dan 18 verschillende papiersoorten voor je op voorraad liggen, vaak in meerdere diktes. Al deze soorten staan te springen om van jouw mooie design een perfect stukje drukwerk te maken. Ook voeg ik regelmatig nieuwe papiersoorten toe omdat ze iets toevoegen aan de huidige voorraad. Dus heb je een verzoekje, neem dan even contact met me op. Dan kijk ik of we jouw favoriet toe kunnen voegen aan ons assortiment.

Wil je meer weten over onze papiersoorten? Kijk dan even hier.

Milieu

Ik hou van papier. Van mensen. Van techniek. En natuurlijk ook van hard groeien. Maar al deze zaken mogen niet ten koste gaan van Moeder Natuur. Want we willen niet alleen zelf genieten van de mooie aarde waar we op leven. Dit moet ook mogelijk zijn voor vele generaties na ons. Daarom kiezen we alleen voor de meest milieuvriendelijke opties.

Door digitaal te drukken hebben we veel minder afval dan offsetdrukwerk. Dit komt doordat we geen drukplaten en chemicaliën hoeven te gebruiken. Bij offset moet de pers daarnaast eerst nog op kleur komen, zodra het op kleur is zijn er vaak al 200! drukvellen verspild. Met onze productiemethode is meteen het eerste vel raak dus hebben we bijna geen afval. Qua papier kiezen we alleen voor soorten die gerecycled zijn, een FSC keurmerk hebben of soorten die afkomstig zijn uit verantwoord bosbeheer. Wil je meer weten over onze mileuvriendelijke papiersoorten of wat het FSC keurmerk betekent? Bekijk dan hier onze video.

Papiergewicht berekenen

Ben je benieuwd naar het gewicht van je drukwerk op het door jou gekozen formaat en papiergewicht? Bereken dan hier het gewicht van 1 exemplaar of meerdere exemplaren in onze papiergewicht calculator!

Terug naar klantenservice