Witte inkt

Voeg witte inkt toe aan je ontwerp, en maak je drukwerk echt uniek. Creëer bijvoorbeeld mooie patronen, of subtiele witte accenten. Witte inkt contrasteert prachtig bij gekleurde of donkere papiersoorten. Ook kan je het gebruiken bij (semi)transparante papieren.

witte-inkt

Wat is witte inkt?

Witte inkt is een extra optie bovenop de standaard CMYK-kleuren, iets wat je niet zomaar in een printer terugvindt. De drukpersen in onze drukkerij kunnen wél met witte inkt drukken. Hiermee creëer je unieke contrasten! Marjolein vertelt je graag meer over deze gave inktkleur in de onderstaande video.

Papiersoorten voor witte inkt

Niet elke papiersoort is geschikt voor witte inkt. Op wit papier is het bijvoorbeeld niet nodig, maar op gekleurde of transparante papiersoorten geeft het prachtige effecten. Denk aan zwart papier of transparant vinyl stickermateriaal, maar ook natuurlijke papiersoorten zoals Kraftpapier en PaperWise zijn perfect voor witte inkt. Het geeft een uniek contrast, vooral op donkere papieren. Hier het complete rijtje:

Aanleverspecificaties witte inkt

Het klaarmaken van jouw ontwerp voor drukken met witte inkt vereist wat extra stappen. Je hebt de programma's Adobe InDesign of Illustrator nodig, omdat alleen hierin onze speciale witte steunkleur mogelijk is. Het is iets ingewikkelder dan een normaal drukbestand, maar wij hebben de aanleverspecificaties zorgvuldig voor je uitgewerkt en zelfs stap-voor-stap tutorials voor je gefilmd die je op weg helpen.

Aan de slag met witte inkt

Klaar om je ontwerp naar het volgende niveau te tillen met witte inkt? Ga direct aan de slag of ga naar onze blog over witte inkt en lees alles over deze bijzondere drukkleur.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken