Toggle Nav

Kraftpapier

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

PeterPrint

Wat is Kraftpapier?

Kraftpapier is een zeer unieke papiersoort. Door de typische kartonbruine kraftkleur en vezelstructuur valt jouw drukwerk zeker op. Perfect voor drukwerk met een mooie natuurlijke, en stoere uitstraling. Kraftpapier heeft zijn naam te danken aan het Duitse woord ‘Kraft’ (kracht). Deze papiersoort is namelijk een sterk papiertje. Kraftpapier is ongestreken en voelt lekker ruw aan. Het papier is daardoor goed beschrijfbaar en bestempelbaar. Perfect voor bijvoorbeeld ansichtkaarten!

Deze milieuvriendelijke papiersoort is gemaakt van 100% gerecycled vezels en heeft ook een mooi vezeltje. Hierdoor kan de kleurtint per batch papier een klein beetje van elkaar afwijken. Kraftpapier is FSC gecertificeerd. Een milieubewuste keuze dus! Benieuwd naar al onze duurzame papiersoorten? Vergelijk ze hier

Kraftpapier bedrukken met witte inkt

We drukken kraftpapier op onze digitale drukpersen. Om het helemaal speciaal te maken kan je Kraftpapier laten bedrukken met witte inkt. Deze witte inkt geeft een mooi contrast met de bruine kleur van het kraftpapier. Ook tof voor bijvoorbeeld een minimalistisch design van een visitekaartje. Je kunt het kraftpapier ook alleen met fullcolour laten printen, dan vallen de kleuren een beetje weg in de kraftkleur. Wil je dit niet? Dan kan je ook witte inkt als deklaag op kraftpapier gebruiken.

Grammages

Kraftpapier is er in twee diktes: 140 en 290 grams. Met een dikte van 290 grams is het papier mooi stevig. En sinds de komst van 140 grams is kraftpapier nog veelzijdiger geworden. Denk bijvoorbeeld aan posters of flyers, die een natuurlijke uitstraling krijgen. Of een geniete magazine of brochure volledig in kraftpapier met witte inkt bedrukt.

Kraftpapier drukwerk

Kaarten, visitekaartjes, als omslag voor een brochure / magazine of misschien wel hangtags van kraftpapier? Kraftpapier is enorm veelzijdig! Ook drukken we flyers, folders, tafelkaarten, deurhangers, kalenders en zelfs posters met deze bijzondere papiersoort. Hoe gaaf is een grote poster op B2 formaat met witte inkt op dit papier. Kijk voor drukvoorbeelden van Kraftpapier papier op onze Plaatjesparade.

Terug naar papiersoorten