Kraftpapier

Kraftpapier is een zeer unieke papiersoort. Door de typische kartonbruine kraftkleur en vezelstructuur valt jouw drukwerk zeker op. Perfect voor drukwerk met een mooie natuurlijke, en stoere uitstraling. Kraftpapier heeft zijn naam te danken aan het Duitse woord ‘Kraft’ (kracht). Deze papiersoort is namelijk een sterk papiertje. Kraftpapier is ongestreken en voelt lekker ruw aan. Het papier is daardoor goed beschrijfbaar en bestempelbaar. Perfect voor bijvoorbeeld ansichtkaarten!

Kraftpapier

Deze milieuvriendelijke papiersoort is gemaakt van 100% gerecyclede vezels en heeft ook een mooi vezeltje. Hierdoor kan de kleurtint per batch papier een klein beetje van elkaar afwijken. Kraftpapier is FSC gecertificeerd. Een milieubewuste keuze dus! Benieuwd naar al onze duurzame papiersoorten? Vergelijk ze hier

Kraftpapier bedrukken met witte inkt

We drukken kraftpapier op onze digitale drukpersen. Om het helemaal speciaal te maken kan je Kraftpapier laten bedrukken met witte inkt. Deze speciale witte inkt geeft een mooi contrast met de bruine kleur van het papier. Ook tof voor bijvoorbeeld een minimalistisch design van een visitekaartje. Je kan Kraftpapier ook alleen met fullcolour laten printen; daarbij vallen de kleuren een beetje weg in de kraftkleur. Wil je dit niet? Dan kan je ook witte inkt als deklaag op kraftpapier gebruiken.

Papiergewicht van Kraftpapier

Kraftpapier is er in één papiergewicht: 290 grams. Met een dikte van 290 grams is het papier mooi stevig.

Drukwerk op Kraftpapier

Deze bruine favoriet is veelzijdiger dan je denkt. Je kan deze papiersoort bijvoorbeeld gebruiken voor kaarten, visitekaartjes, of misschien wel hangtags van kraftpapier? Ook drukken we flyers, folders, tafelkaarten, deurhangers, kalenders en zelfs posters op deze bijzondere papiersoort. Hoe gaaf is een grote poster op B2 formaat met witte inkt op dit papier!? Bekijk drukvoorbeelden van Kraftpapier hieronder, of doe inspiratie op bij onze Meesterwerken.

Vergelijkbaar met Kraftpapier

Zo bijzonder als Kraftpapier is eigenlijk geen andere soort. Wel hebben we PaperWise, die ook lichtbruin van kleur is en met zichtbare vezels erin. Deze kan je ook met witte inkt bedrukken, en is in meerdere papiergewichten beschikbaar.

Terug naar papiersoorten

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken