• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Foliedruk: Luxe afwerking voor je drukwerk!

Foliedruk

Foliedruk is perfect voor drukwerk dat extra moet opvallen. Met op sommige delen van je ontwerp een laagje goudfolie, zilverfolie of bronsfolie geef je namelijk een heel speciaal effect aan je drukwerk. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Samples

De foliedruk samples zitten (nog) niet in onze sample box. Maar je kunt ze wel gratis aanvragen via deze link: Foliedruk samples aanvragen. Deze versturen we elke werkdag zodat het de volgende werkdag al bij je in de brievenbus ligt!

Zo werkt foliedruk

We drukken je product op grotere vellen. Deze worden natuurlijk gedrukt op HP Indigo persen zodat je verzekerd bent van topkwaliteit. Na het drukken gaan de vellen naar de afwerking. Je kunt er voor kiezen om je product mat te lamineren voor een mooie beschermlaag. Bijkomend voordeel is dat de folie er nog extra uit zal springen door het matte laminaat. Hierna gaan de vellen in de foliedruk machine. Dit is een digitale methode van foliedruk wat concreet betekent dat je hele lage opstartkosten hebt. Bij traditioneel foliedrukken moet er namelijk eerst een stempel gemaakt worden en dat is erg prijzig. Ook kleine oplages kan je dus eenvoudig met foliedruk bestellen!

In de machine wordt er eerst een primer aangebracht op de gebieden waar de folie moet komen. Deze primer zorgt ervoor dat de folie alleen hecht aan dat gebied en niet op de rest van je drukwerk. Vervolgens wordt de laag folie aangebracht. Dit is nog vrij krasgevoelig. Daarom dekken we de folie af met een transparante lak. Hierdoor glanst de folie nog meer en krijg je ook een soort 3D effect doordat het echt op het drukwerk ligt. Je kunt het dus zowel zien als voelen.

Foliedruk goud zilver en brons

Papiersoorten

Op dit moment zijn we gestart met een paar papiersoorten waar de folie goed op kan hechten. Dit zijn MC mat, sulfaatkarton enkelzijdig gestreken en sulfaatkarton dubbelzijdig gestreken. Daarnaast hebben we iets unieks, speciaal voor de foliedruk afwerking hebben we een ongestreken papiersoort gevonden waarop de folie ook goed hecht: 350gr/m2 King HVO. Super mooi om foliedruk op ongestreken papier toe te passen!

Toepassing van foliedruk

Eigenlijk is foliedruk voor elk product een mooie toevoeging. We hebben alvast een aantal producten online gezet om te berekenen en bestellen:

Aanleveren

We kunnen ons voorstellen dat je niet elke dag een bestandje opmaakt met foliedruk, en dat je daar wel een handige checklist bij kunt gebruiken. Om het je gemakkelijk te maken hebben we aanleverspecificaties ontwikkeld. Hiermee weet je zeker dat je het bestand goed aanlevert, en dat de folie precies op de juiste plek wordt geplaatst! De aanleverspecificaties kun je hier downloaden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Of wil je een wat extra advies? Neem gerust even contact met ons op!