Toggle Nav
Bezig met laden...

Hoe laat je online een softcover boek drukken?

Hoe druk je een softcover boek of magazine

PeterPrint is dé specialist in het online drukken van softcover boeken en gelijmde magazines. Een softcover boek wordt gelijmd met een mooie rechte rug, waardoor het boek een professionele uitstraling krijgt. We leggen je in ons blog precies uit waar je op moet letten bij het vormgeven en drukken van softcover boeken! Kijk je liever een video? Marjolein legt hieronder alles over softcover boeken en gelijmde magazines uit.

Belangrijke aandachtspunten bij het online laten drukken van boeken

Wanneer je een softcover boek laat drukken, zijn er een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden. Al deze factoren hebben invloed op het eindresultaat van de softcover boeken:

  • Papiersoort
  • Papierdikte
  • Formaat & aantal pagina's
  • Afwerkingen
  • Rugdikte

Papiersoort

De gekozen papiersoort kan het ontwerp van softcover boeken maken of breken. Je hebt bij ons de keuze uit een gestreken (gladde) of ongestreken papiersoort. De ongestreken papiersoort heeft het voordeel dat deze te beschrijven is, en is ook goed te lezen in fel licht. Kies je voor een gladde (gestreken) papiersoort dan komen de kleuren van je ontwerp iets feller uit. Ideaal als je een softcover boek laat drukken met veel foto’s, de foto’s komen op deze manier goed uit. Toch is de keuze voor ongestreken papier bij veel foto’s ook niet gek, foto’s kunnen erg mooi zijn op een ongestreken papiersoort.

Papierdikte

Bij het kiezen van de papiersoort raden we aan om voor het binnenwerk een papiersoort te kiezen die niet dikker is dan 170gr/m2. Bij een papiersoort dikker dan dit wordt het omvouwen van de pagina’s erg lastig, en kunnen de pagina’s ook breken tijdens het omslaan. Denk hierbij als voorbeeld aan een heel dun plankje dat je omvouwt. Niet helemaal de bedoeling!

Formaat & aantal pagina's

Het binnenwerk van een softcover boek is eigenlijk een stapel papier, waar een omslag omheen wordt gevouwen. Dit pakketje wordt vervolgens in de rug gelijmd. Houd er bij het ontwerpen van je softcover boeken rekening mee dat een klein deel van het boek niet zichtbaar is aan de kant waar het gelijmd is, en dat het boek nooit helemaal vlak kan liggen als deze opengeslagen is. Hoe kleiner het formaat is dat je kiest, hoe groter dit effect is. Een softcover boek bestaat uit minimaal 32 pagina’s inclusief het omslag omdat het anders te dun wordt om te lijmen.

Afwerkingen

De softcover boeken worden altijd gesneden en gelijmd. Daarnaast kan je er voor kiezen om de omslag te lamineren. In verband met de duurzaamheid van het boek raden we dit ook aan. Voor de uitstraling kan het soms juist erg tof zijn om een ongestreken papiersoort te kiezen als omslag, zonder laminaat. Het nadeel hiervan is dat er wel sneller vlekken en/of beschadigingen zichtbaar zijn op het softcover boek.

Rugdikte

Met de rugdikte hebben we het over de hoogte van het binnenwerk. Aan de hand van het aantal pagina’s en de dikte van het papier wordt deze hoogte bepaald. Wanneer je het product boeken drukken berekent zie je na het invullen van alle specificaties meteen terug hoe dik de rug wordt waarmee je rekening moet houden in je ontwerp. Controleer voor je bestelt dan ook goed de Aanleverspecificaties.

Bestellen

Bij PeterPrint bereken je eenvoudig en snel online wat het kost om een softcover boek te drukken.

Heb je vragen?

Voor meer informatie over softcover boeken drukken, de aanleverspecificaties of andere zaken kan je gerust even contact met ons opnemen, we helpen je graag verder!