Toggle Nav
Bezig met laden...

Onze milieuvriendelijke papiersoorten

Milieuvriendelijk papier

Alle papiersoorten in ons assortiment zijn zo duurzaam mogelijk gekozen. Zo hebben ze bijna allemaal het FSC-keurmerk of zijn ze van gerecycled papier gemaakt. Maar binnen dit assortiment hebben we 4 papiersoorten waar we bijzonder trots op zijn. Namelijk onze toppers op het gebied van milieuvriendelijkheid; Biotop, Paperwise (gerecyclede uitstraling), Vibers en Kraftpapier.

Biotop en Kraftpapier zijn allebei voorzien van het FSC-keurmerk. Paperwise en Vibers krijgen dit keurmerk niet, maar dat maakt ze niet minder groen! Zowel Paperwise en Vibers worden niet van traditionele grondstoffen gemaakt. Zo is Paperwise gemaakt van landbouwafval, en ons mooie Vibers papier wordt gemaakt van olifantsgras. Door deze grondstoffen is het FSC-keurmerk voor deze papiersoorten niet van toepassing. Milieuvriendelijker zijn ze des te meer!

BioTop papier

Biotop is één van onze elegante milieuvriendelijke papiersoorten door zijn natuurlijke luxe uitstraling. Het papier is 100% chloorvrij gebleekt, waardoor het verwerkingsproces een stuk vriendelijker is voor ons milieu, wel zo’n fijne gedachte. Omdat Biotop papier geen optische witmakers bevat, behoud het een mooie natuurlijke crème tint. En natuurlijk met een FSC-keurmerk. Perfect voor een natuurlijke en biologische uitstraling! Lees hier meer over Biotop, of bereken direct je ansichtkaarten op Biotop!

PaperWise (gerecyclede uitstraling) papier

Waarom zou je afval weggooien als je het ook kunt gebruiken? Dat is precies wat Paperwise papier zo ‘wijs’ maakt. De wijsheid zit ‘m in het gebruik van landbouwafval voor de productie van dit papier. Denk eens aan de grote hoeveelheid bladeren en stengels die overblijven na een oogst. Door deze bladeren en stengels te verwerken tot grondstof voor papier en karton hebben de slimmerds achter Paperwise een unieke papiersoort op de markt gebracht. En wij zijn heel erg trots dat we deze mooie papiersoort in ons assortiment hebben en jouw fantastische drukwerk er op mogen drukken! Paperwise papier heeft een gebroken witte kleur en een mooi vezeltje in het papier, waardoor het 100% natuur ademt en een gerecyclede look heeft. Ideaal voor het drukken van mooie milieuvriendelijke posters of prachtige entreekaarten.

Vibers papier

Vibers wordt net als Paperwise papier niet gemaakt van traditionele grondstoffen voor papier. Het wordt namelijk gemaakt van olifantsgras. Deze grassoort groeit zeer dicht tegen elkaar aan, waardoor er geen ruimte is voor onkruid tussen de stengels. Het olifantsgras wordt gekweekt op Nederlandse bodem, op bijvoorbeeld braakliggende terreinen, en ook in Nederland verwerkt tot papier. De uitstraling van drukwerk op Vibers papier is betoverend; met de zichtbare vezel in het papier en de gebroken witte kleur is de papiersoort ideaal voor allerlei soorten drukwerk. Van flyers, visitekaartjes en folders tot ansichtkaarten en magazines. Als het een milieuvriendelijke uitstraling moet hebben is Vibers the way to go!

Kraftpapier

Met zijn kenmerkende bruine kleur herken je kraftpapier overal. Milieuvriendelijk, met een dito uitstraling, perfect voor hippe designs! Vanaf het moment dat we deze papiersoort aan ons assortiment toegevoegd hadden was het meteen geliefd. En niet voor niets. Het kraftpapier waarop wij drukken is 100% recycled (post consumer) en zuurvrij, wat betekent dat het papier veel langer mee gaat. Niet alleen mooi op het oog, maar ook zeer hoge kwaliteit en milieuvriendelijk. Ideaal voor het drukken van ansichtkaarten met milieuvriendelijke uitstraling, of voor hangtags!

Nieuwsgierig geworden naar deze papiersoorten? Vraag dan gerust onze papiersamples aan!