Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Anaïs Doutry

“Mijn stijl is gevormd door ongeduld denk ik, haha. Realistisch tekenen is enorm tijdrovend en die tijd is er niet altijd."

“Ik ben Anaïs. Ik werkte bij Brand Builders van 2015 tot 2024, een communicatie- en marketingbureau in het verre (ooooo)oosten van het land. Ik werkte hier als illustrator en vormgever. Ze werken voor grote namen zoals Campina, Pepsico en Verkade. Sinds januari 2024 werk ik als Docent Beeldende vorming (nog steeds in het oh zo verre (oooo)oosten) en ben ik weer lekker actief met m’n bedrijf Studio Zotteknot. Tekenen doe ik al sinds ik een krijtje vast kan houden.”
© Anaïs Doutry
More sparkling please
“Mijn stijl is gevormd door ongeduld denk ik, haha. Realistisch tekenen is enorm tijdrovend en die tijd is er niet altijd. Bij een reclamebureau moet je snel kunnen schetsen en visualiseren, maar wel met charme en eigenheid. Ik heb gewoon heel vaak snel geschetst vanuit mijn gevoel en dan heb je tijdens het proces wel zoiets van ‘ja dit wordt hem’ of ‘nee dit wordt niks’. Met mijn werk wil ik de boodschap ‘More sparkling please’ uitdragen.”
Doe maar vrolijk!
“Ik ben dol op simpele, kleurrijke en vrolijke illustraties. Hoe kinderlijker, hoe leuker. Je kan me ook niet blijer krijgen dan met een prentenboek, daar haal ik veel inspiratie uit. Ik ben ook groot fan van de illustraties van het bureau Muti."
“Ik ben dol op simpele, kleurrijke en vrolijke illustraties. Hoe kinderlijker, hoe leuker.”
Net waar ik zin in heb
“Eigen werk maak ik ook zeker! Vaak in een opwelling, ik heb thuis een half atelier waar al m'n spullen voor de hand liggen. Dat werkt vaak het beste! Dus als ik zin heb, schilder, teken of klei ik er op los. Net waar ik zin in heb. Een leuke aanleiding is ook altijd een verjaardag/ geboorte. Iemand verrassen met een uniek en persoonlijk cadeautje is altijd het leukst!"
Elkaar aanvullen
“Het leukste aan mijn creatieve baan bij Brand Builders vond ik de variatie." Soms teken je, soms nog knip- en plakwerk. Daar is heel team, dat is erg tof. De één verzint de meest gekke ideeën, de ander kan weer goed campagnes rondbreien. Je werkt dus nooit alleen en met een groep creatieven om je heen is het erg fijn werken.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“De eenhoorn betekent dat ze bij Brand Builders alles bewust anders doen. Anders dan de grijze massa. Ze mijden routines en zoeken nieuwe paden. Ze doen het precies anders. Maar altijd met die fijne positieve energie.
Die kleurtjes die alleen een eenhoorn poept. Ze zoeken altijd naar de sparkle tussen verrassing en positivisme. Het werk valt op doordat het verrassend is. Door anders te zijn dan de concurrenten. Boven het maaiveld uitsteken, nee... uitspringen!”

"Mijn hartje gaat altijd wel sneller kloppen wanneer papier en ontwerp matcht. Zeker met al die nieuwe mogelijkheden tegenwoordig, zoals folie!”
Wanneer papier en ontwerp matcht
“Ze maken nog steeds veel offline media. Dus kaartjes, brochures, flyers, stickers, alles wordt nog steeds veel ingezet. Mijn hartje gaat altijd wel sneller kloppen wanneer papier en ontwerp matcht. Zeker met al die nieuwe mogelijkheden tegenwoordig, zoals folie! Zelf druk ik veel geboortekaartjes bij jullie. Altijd een fijne samenwerking!”