Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Niels Mud

Niels Mud

"Ik ben een fanatiek fietser en merk dat landschappen die ik zie steeds meer terugkomen in mijn werk."

“Ik ben Niels Mud, ik ben werkzaam als animator en illustrator. Sinds 2009 werk ik als zzp'er. Veel van de prints die ik laat drukken bij PeterPrint zijn eigen, vrij werk.”
© Niels Mud
Verwondering opwekken
“Diverse stijlen inspireren mij, ik hou van een combinatie van grafisch en een losse tekenstijl. Wie mij inspireren zijn de impressionisten, fauvisme, surrealisme en grafisch ontwerp in het algemeen. Qua onderwerpen hou ik erg van eten en landschap gerelateerde onderwerpen.
Ik hoop altijd een beetje te verwonderen met mijn werk. In de werken die eten als thema hebben probeer ik altijd een mini-verhaaltje te stoppen, alsof het een getuige is van iets wat net gebeurd is.”
“Ik heb een grafische achtergrond, dus ik heb altijd een voorliefde voor drukwerk gehad.“
Inspiratie uit natuur, eten en drinken
“Landschappen en natuur in zijn algemeenheid inspireren mij erg. Ik ben een redelijk fanatiek fietser en merk dat deze landschappen ook steeds meer terugkomen in mijn werk. Hetzelfde geldt ook voor eten en drinken. Ik hou van de texturen, kleuren, gewoontes.”
Planten en daglicht
“Ik vind het belangrijk dat mijn werkplek groen is, oftewel er moeten genoeg planten zijn. Direct daglicht is erg belangrijk en uiteraard ruimte en plek voor mijn eigen werk.”
Tekenen vind ik het allerleukst
“De leukste onderdelen van mijn baan vind ik het illustreren en storyboard maken. Eigenlijk het tekenen in z’n algemeen. Het meeste illustratiewerk dat ik doe, is voor mezelf. Dit begint altijd in een schetsboek of op een blaadje. Deze schets scan ik in en vanaf daar werk ik er verder mee.
Qua animatie is het proces anders omdat er dan ook een verhaal, storyboard, geluid enzovoort moet komen. Ik gebruik een iPad Pro, Mac en Wacom Cintiq voor het uitwerken van mijn illustraties.”
Oude schetsen erbij pakken
“Toch loop ik af en toe tegen een creatieve blokkade aan. Ik kom hier meestal uit door gewoon door te gaan met schetsen en proberen. Ik werk veel in schetsboeken, vaak zijn dit simpele schetsen en ideeën waar ik later mee verder kan, bijvoorbeeld als ik even vast zit.”
“De leukste onderdelen van mijn baan vind ik het illustreren en storyboard maken. Eigenlijk het tekenen in z’n algemeen.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Het idee voor deze illustratie is ontstaan in mijn schetsboek, waar ik een leunend karakter had getekend, deze houding vond ik interessant en ben ik verder gaan onderzoeken. Door ze in een vreemd landschap te plaatsen krijgt de denkende houding een extra laag; waarover denken ze na en waarom zitten ze daar? Voor de uitwerking in het Sampleboek wou ik veel kleur en textuur inbrengen.”
Voor mij is het fijn om mijn digitale werk weer fysiek te zien worden
“Ik heb een grafische achtergrond, dus ik heb altijd een voorliefde voor drukwerk gehad. In tegenstelling tot digitaal werk kan ik meer de tijd nemen om goed te kijken, het vast te houden en de textuur te zien. Voor mij is het fijn om mijn digitale werk weer fysiek te zien worden, of het nu als kaarten of prints zijn.”

Bekijk het interview met Niels