Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Maren Bruin

"Het allerleukste aan mijn werk is dat het niet als werken voelt."

"Hi! Ik ben Maren Bruin, grafisch ontwerper en illustrator. Nadat ik in 2012 ben afgestudeerd aan de kunstacademie, heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten. Ik werk aan allerlei projecten, variërend van redactionele illustraties en infographics tot huisstijlen en prentenboeken, voor verschillende merken, bedrijven en uitgeverijen.
Ik maak graag speels werk met levendige kleuren. Vaak vind je mijn passie voor natuur, menselijke relaties en mentale gezondheid terug in mijn ontwerpen. Mijn doel met mijn illustraties is om een beetje positiviteit aan de wereld toe te voegen."
© Maren Bruin
Redactionele illustraties
“Een van mijn favoriete dingen om te doen is redactionele illustraties maken. Het is als het ontdekken van de kern van een verhaal terwijl ik nieuwe inzichten opdoe. En het bedenken van een visuele metafoor die de illustratie een verrassende draai geeft, vind ik altijd een leuke uitdaging.”
"Ik maak afdrukken van mijn illustraties en verkoop ze op Etsy. Het is heel leuk om te zien hoe deze prints over de hele wereld worden verspreid, zelfs tot in Australië"
Van Stad naar Natuur
“In de loop der jaren heb ik op verschillende werkplekken in Amsterdam gewerkt, van de Jordaan tot de Pijp. Tijdens mijn tijd daar genoot ik altijd van wandelingen door de stad, waarbij de unieke typografie en grappige scènes op straat me inspireerden. Maar tegenwoordig vind ik mijn inspiratie vooral in de rust van de natuur. Te midden van fruitbomen, zoemende bijtjes en het veranderende landschap met de seizoenen, komt mijn creativiteit echt tot leven.
Mijn huis is echt een inspiratieplek geworden. Ik woon in een gezellig Zweeds huis in een eco-dorpje in Oosterwold, omringd door fruitbomen, moestuinen en veel katten. Ik verzamel allerlei voorwerpen en boeken die mijn verbeelding prikkelen, zoals boeken over naïeve kunst, illustraties van andere kunstenaars en grappige handpoppen. Ook online vind ik veel inspiratie.”
Samenwerken voelt als een feestje
“Het allerleukste aan mijn werk is dat het niet als werken voelt. Het is eerder een ontzettend leuke hobby. En samenwerken met klanten voelt gewoon als een feestje! Het is geweldig om te zien hoe blij ze zijn met het eindresultaat.”
Samen sterk
“Het afronden van mijn eerste prentenboek vorig jaar heeft me doen beseffen dat ik graag meer zou willen samenwerken met andere creatieve mensen. Het concept van het delen van ideeën en samen tot leven brengen spreekt me echt aan. Het geeft me een gevoel van richting en helpt me om gefocust te blijven.”
© Maren Bruin
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Ik wilde graag een illustratie maken die mijn liefde voor de zee en de natuur laat zien. Je ziet een meisje diepzeeduiken naar een schat op de bodem van de oceaan. Hiermee wilde ik laten zien dat alles wat je zoekt eigenlijk al in jezelf zit."
Geur van vers Drukwerk
“Ik maak afdrukken van mijn illustraties en verkoop ze op Etsy. Het is heel leuk om te zien hoe deze prints over de hele wereld worden verspreid, zelfs tot in Australië. Vaak ben ik de schakel tussen mijn klanten en de drukker. Op die manier kan ik ervoor zorgen dat het werk dat ik in opdracht heb gemaakt, precies zo wordt afgedrukt als bedoeld. Maar het hoogtepunt? Dat is wanneer ik even de tijd neem om aan de verse prints te ruiken.”

Bekijk het interview met Maren