Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Mella Mella

Mella Mella

"Ik heb een beeldbank van knipsels verzameld waar ik mee kan spelen."

“Ik ben Mella van Mella Mella (Makerij), in 2016 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie. Twee jaar later begon ik Mella Mella.”
© Mella van Oosterbosch
Een creatieve eyeopener
“Een belangrijk moment voor mij was een workshop van Peter te Bos op de kunstacademie (o.a bekend van de oude Lowlands identiteit). Dit was voor mij de eyeopener om grafisch werk op een speelse en vrije manier te benaderen. Voor mijn werk maak ik veel gebruik van de classics: papier en een schaar. Daarnaast is de scanner onmisbaar.”
Knipsels en kringloop
“Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven. Maar ik heb inmiddels ook een flinke verzameling knipsels en restjes van knipsels verzameld in zakjes, dit is een soort beeldbank waar ik mee kan spelen. Ook boeken of oude ansichtkaarten die ik vind in de kringloop zijn een bron van inspiratie.”
"Zonder drukwerk geen Mella Mella."
Nieuwe input vinden bij een creatieve blokkade
“Ik heb regelmatig een creatieve blokkade. Maar inmiddels kan ik dat gevoel goed accepteren, omdat ik weet dat er altijd snel weer een moment komt wat zorgt voor nieuwe input. Dat kan een woord zijn, een zinnetje, een knipsel of iets uit de actualiteit. Het helpt mij om te beginnen zonder dat ik weet wat de uitkomst zal gaan zijn.”
Iedere poster is iets van mijzelf en niet vanuit commercieel oogpunt
“Eigenlijk is iedere poster iets van mijzelf. Als ik vanuit commercieel oogpunt zou beginnen met ontwerpen telt het niet. Dat maakt het runnen van een poster winkel ook zo bijzonder leuk. Wel zou ik meer willen schilderen en dat toepasbaar maken. Dat staat op mijn wensenlijst.”
Iets om trots op te zijn
‘Het is bijzonder leuk dat mijn posters en prenten in zoveel verschillende huizen hangen. Het is een baan om trots op te zijn, ik moet er niet aan denken de hele dag met mijn neus in cijfers te zitten, of onder tl-buizen in een kantoortuin.”
Mijn ontwerp voor het PeterPrint sampleboek
“Rosé folie op parelmoer papier... Rosé no more! Een ode aan de zomer en het (vind ik) allerbeste zomerdrankje Rosé. The summer is magic vereeuwigd in een sneeuwbol.”
Zonder drukwerk geen Mella Mella
“Drukwerk is erg belangrijk, zonder drukwerk geen Mella Mella. Maar Instagram en de webshop zijn digitale platformen waarbij drukwerk via de digitale weg harten kan veroveren. Een fijne samenhang tussen offline en online."

Bekijk het interview met Mella