Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Welk papier moet ik kiezen?

Welke papiersoort kiezen

Weet je waar we enthousiast van worden? Als een ontwerp met de perfecte papiersoort wordt gematcht. Streven naar perfectie noemen we dat! En om je te helpen bij de juiste papierkeuze voor jouw drukwerk, hebben wij onze droomcombinaties voor je op een rijtje gezet. Ben je er klaar voor?

Ansichtkaarten ♥ Sulfaatkarton

Ansichtkaarten laten drukken zoals je ze in de winkels kunt kopen? Dan is 'Sulfaatkarton enkelzijdig gestreken' jouw papiersoort! Dit papiersoort heeft een gladde voorkant en een ruwe achterkant. Zo kun je makkelijk op de achterkant schrijven. Sulfaatkarton is prachtig voor een professionele ansichtkaart.

Geboortekaartjes en trouwkaarten ♥ Textuurpapier

Een bijzonder moment verdient een bijzondere papiersoort. En bijzonder zijn toch wel onze drie textuurpapieren: Tintoretto Gesso, Texture Vergé en Linnenpersing. Zo zie je niet alleen mooi papier, maar voelt het ook als een hoogwaardig stukje drukwerk aan! Liever ietsje minder structuur? Onze papiersoort King HVO is ook zeer geliefd bij onze klanten, zeker wanneer het om een bijzondere gelegenheid gaat.

Visitekaartjes ♥ HVO Offset

Visitekaartjes moeten stevig en krasbestendig zijn. Onze klanten kiezen daarom meestal voor het ongestreken HVO Offset. De 340 grams versie om precies te zijn. Met de matte en rustige uitstraling die dit papier heeft kom je zeker professioneel over! Welke papiersoorten zijn nog meer geschikt? Je leest het in onze blog over de meest gekozen papiersoorten voor visitekaartjes.

Flyers en folders ♥ Machine coated (MC)

Je wil voor flyers en folders een papiersoort die niet te duur is, want je laat er nogal wat van drukken en verspreiden. Maar je wil natuurlijk wel dat je ontwerp er perfect uitkomt. Wij kiezen dan voor MC papier. Afhankelijk van jouw boodschap en branding, kun je kiezen voor een matte of glanzende uitstraling. Zo zit je altijd goed!

Posters ♥ BlueBack

Voor het drukken van posters, hebben we speciaal posterpapier voor je. Blueback heeft een blauwe achterkant, zoals de naam al verraad. Zo schijnen je posters niet door als je het bijvoorbeeld op een reclamezuil wil plakken. Was je dit niet van plan? Dan is ook ons BioTop papier een geliefde keuze voor posters. Ook nog eens een duurzaam toppertje! 

Menukaarten ♥ Synaps

Menukaarten hebben vaak te maken met weer, wind, vocht en etenswaar. Daar mag een krachtpatser van een papiersoort tegenover staan. Synaps dus! Scheurvast en kan goed tegen een druppel vocht of UV-straling. Wat wil je nog meer?

Boeken ♥ BioTop

Boeken laten drukken op een milieuvriendelijk papiertje en met een mooie gebroken witte kleur? Dan is ons BioTop papier de perfect keuze. Dit papiertje geeft je boekwerk een warme én natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft het een fijn papiergevoel, ook niet geheel onbelangrijk bij een boek. Mocht je willen schrijven in je boek dan zit je ook helemaal goed met BioTop. 

Cadeaulabels ♥ Tintoretto Gesso

Maak van je cadeautje een extra feestje met cadeaulabels. Je cadeaulabels maak je nog bijzonderder met textuurpapier zoals Tintoretto Gesso. Dit geeft de labels ook een mooie handgemaakte look. Perfect!

Vragen?

Wil je meer lezen over alle papiersoorten? Kijk dan even hier. Mocht je je ideeën met ons willen bespreken, neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee om ervoor te zorgen dat jouw drukwerk op het perfecte papiersoort gedrukt wordt!