Populaire papiersoorten voor visitekaartjes

Als je visitekaartjes gaat drukken, kun je bij PeterPrint kiezen uit verschillende duurzame, stevige en luxe papiersoorten. In deze blog vertellen we je alles over de populairste papiersoorten voor visitekaartjes drukken, en wanneer je voor welke papiersoort kiest.

Vera Willems
3 minutes

Als je visitekaartjes gaat drukken, kun je lekker uitpakken met de papiersoort. Een papiersoort kan de uitstraling van jouw visitekaartje versterken. Zo kun je bij PeterPrint kiezen uit verschillende duurzame, stevige en luxe papiersoorten. In deze blog vertellen we je alles over de populairste papiersoorten voor visitekaartjes drukken.

Welke papiersoort is het populairst voor visitekaartjes?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, de meeste visitekaartjes worden bij ons gedrukt op HVO Offset. Dit papier is ongestreken en heeft een natuurlijke uitstraling. De kleur is hoogwit, waardoor kleuren er mooi komen op uit komen. Ook is het krasbestendig, waardoor je visitekaartjes lang meegaan. Zeker een aanrader!

Wil je liever een glad visitekaartje? Dan kiezen klanten vaak voor MC mat. Dit papier is niet te glimmend, maar laat afbeeldingen wel van het papier afspatten. Wel een tikje krasgevoelig, maar met (krasvast mat) laminaat bescherm je visitekaartjes goed. Ook geeft het stevigheid en een extra luxe uitstraling aan je kaartjes.

Duurzaam papier voor visitekaartjes

Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Dan kun je jouw eco visitekaartjes laten drukken op één van onze milieuvriendelijke toppers. Zo hebben we BioPuur papier dat chloorvrij gebleekt is en geen optische witmakers bevat. Ook kan je drukken op papier gemaakt van 100% ingezameld oud papier, namelijk Rebello. Of wat dacht je van ons gerecyclede Kraftpapier met een kartonachtige look? Een echt duurzaam papiertje is PaperWise. Dit papier wordt niet gemaakt van bomen, maar van landbouwafval! Dit geeft het papier subtiele vezeltjes en een lichtbruine kleur. Als je liever een iets lichtere tint wil dan PaperWise, dan is Freelife kendo met af en toe lichte vezeltjes en spikkeltjes een fijne optie. Zowel Kraftpapier en PaperWise kan je bedrukken met witte inkt. Ook commercieel drukwerk zoals eco flyers kan je op duurzame papiersoorten laten drukken.

Stevige papiersoorten voor visitekaartjes

Als je visitekaartjes laat drukken is het natuurlijk wel belangrijk dat ze stevig zijn. We adviseren daarom om te drukken op papier vanaf 280 grams. We hebben een aantal papiersoorten die echte krachtpatsers zijn: King HVO, Sulfaatkarton (enkelzijdig of dubbelzijdig gestreken), MC glanzend, MC mat, Tintoretto Gesso en HVO Offset. Deze soorten zijn beschikbaar in een grammage van 340 of hoger. Lekker stevig dus.Welke papiersoort voor visitekaartjes kiezen?

Papiersoorten met een luxe uitstraling

Een visitekaartje drukken dat echt opvalt? Bij PeterPrint kan je ook drukken op onze luxere papiersoorten. Denk aan textuurpapier, zoals ons Tintoretto Gesso papier met een licht, gehamerde structuur. Of wat dacht je van ons glinsterende Parelmoerpapier? Ook kun je jouw visitekaartje een luxe uitstraling geven met een afwerking, zoals visitekaartjes met foliedruk of visitekaartjes met Spot-UV lak. En wel heel bijzonder bij PeterPrint is dat je dit ook op ons ongestreken papier King HVO kan laten drukken! Ook hebben we zwart gekleurd papier, die je voor stoere en minimalistische visitekaartjes kan bedrukken met witte inkt.

Papiersoorten voor visitekaartjes met foliedruk

Visitekaartjes met foliedruk geven je visitekaartjes een glinsterend effect door bepaalde onderdelen met goudfolie, zilverfolie, bronsfolie of roségoudfolie af te werken. Qua papiersoorten kan je kiezen voor gestreken papiersoorten zoals MC Mat en Sulfaatkarton. Maar nog bijzonderder is ons ongestreken papiersoort King HVO. Hierop valt het mooie foliedruk nog meer op!

Papieradvies nodig?

Kom je er met ons Sampleboek vol met papier samples er niet uit? Dan kan je ook altijd gerust onze ordermanagers om een passend advies vragen. Neem hier contact met ze op! Hulp nodig met het ontwerpen van je visitekaartjes? Lees dan onze blog over visitekaartjes ontwerpen eens door.

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Quellinstraat 49, Antwerpen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken